Bodrum Gündem

Muğla Adalet Kervanı, 20 Ekim’de Datça’dan Yola Çıkıyor

Muğla Adalet Kervanı, 20 Ekim’de Datça’dan Yola Çıkıyor

Termik santralların doğa ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekmek, bu konuda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Muğla Adalet Kervanı oluşturuldu.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Adalet Kervanı; KARDOK, Muğla Çevre Platformu, İklim Adaleti Koalisyonu, Ekoloji Birliği tarafından oluşturuldu. Adalet Kervanı, 20-28 Ekim tarihleri arasında, 20 Ekim’de Datça’dan başlayarak, Marmaris, Akyaka, Menteşe, Yatağan, Milas, Bodrum ve Ören’i ziyaret ettikten sonra kervanın yürüyüşü 28 Ekim’de Akbelen’de sona erecek.

Termik santralların doğa ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekmek, bu konuda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Muğla Adalet Kervanı oluşturuldu. Muğla Adalet Kervanı; KARDOK, Muğla Çevre Platformu, İklim Adaleti Koalisyonu, Ekoloji Birliği tarafından oluşturuldu. Adalet Kervanı, 20-28 Ekim tarihleri arasında, 20 Ekim’de Datça’dan başlayarak, Marmaris, Akyaka, Menteşe, Yatağan, Milas, Bodrum ve Ören’i ziyaret ettikten sonra kervanın yürüyüşü 28 Ekim’de Akbelen’de sona erecek.

MUÇEP Milas sözcülerinden Mehmet Polat, kervanın Milas ziyareti için çağrı yaparak şunları söyledi: “Yarınlar için, Emek, zaman ve para harcayan duyarlı insanların örmeye çalıştığı “Değere” biz Milas’ta yaşayanlar olarak bizler de “tuğla” taşımak, oluşturulmaya çalışılan farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. 25 Ekim Çarşamba günü için Milas’ta biz varız. Bu duyarlılığa katkı veriyoruz diyebilmek adına hep beraber olmak dileğiyle.”

MUÇEP Milas’tan Mehmet POLAT’ın açıklaması şöyle:

“Dünyada iklim krizinin ağır sonuçları hepimiz tarafından bilinen bir gerçekliktir. Tüm dünya bilinci fosil yakıt tüketimini sınırlamak ve hatta sonlandırmak gibi bir çabanın içindeyken, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santralleri halâ krizi derinleştirme fonksiyonlarını yerine getirmeye devam ediyor. Üretimi 2050li yıllara kadar devam edebilecek girişimlerde bulunuluyor. OYSA 1996 yılında mahkeme bu üç santralin kapatılmasına karar vermişti. Kararın iptali için Danıştaya yapılan müracaat, Danıştayca reddedildi. Mahkeme kararı Danıştayca da onaylanmış oldu. Fakat santraller faaliyetlerine devam etti. 2005 yılında Mahkeme kararına uyulmadığı için AİHM’e başvuruldu. AİHM de kapatma kararını onamışken, 30 yıldır Ormanlarımızı, Suyumuzu, Havamızı en önemlisi de sağlığımızı yok etmeye devam ediyorlar.

Yarınlar için, Emek, zaman ve para harcayan duyarlı insanların örmeye çalıştığı “Değere” biz Milas’ta yaşayanlar olarak bizler de “tuğla” taşımak, oluşturulmaya çalışılan farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. 25 Ekim Çarşamba günü için Milas’ta biz varız. Bu duyarlılığa katkı veriyoruz diyebilmek adına hep beraber olmak dileğiyle.”

Kaynak: Haberveİnsan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.