Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 25 Ekim 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 25 Ekim 2023

‘Sana çok iyi geleceğim’

YELDA Ülker’den Sadece Evde Kalmışsınız – Sizin Bir Şeyiniz Yok Hanımefendi. Bu kitabı elinde tutan arkadaşım, eğer kader seni ve beni şu an buluşturduysa inan buna çok ihtiyacımız olduğu içindir. Seni içimdeki kadınlarla tanıştıracağım. Her birinin ayrı derdi, söyleyecek sözü, akan gözyaşı, yorulmuş ayakları, yılmış bakışları var. Sana çok iyi geleceğim. (Ceres Yayınları)

 

 

 

 

 

Bir olgunlaşma hikâyesi

FARUK Duman’dan Baykuş Virane Sever. İstanbul’da büyümüş, eğitim almamış, bildiği her şeyi çıktığı yolculukta gördüklerinden öğrenmiş. Bu yolculukta tanıdığı insanları, hayvanları, bitkileri, güzel kadınları anlatıyor. Her macerada bir masal başka bir masalın gölgesine yerleşiyor. Ve bir olgunlaşma hikâyesi Faruk Duman’ın eşsiz dilinde hayat buluyor… (Yapı Kredi Yayınları)

 

 

 

 

 

Emek, çaba vardır ama zor değil

RECAİ Çakır’dan Zor Değil. Üzüm, şarap yapılmak için ezilir. Elmas, basınçla oluşur. Zeytin, yağını bırakması için sıkıştırılır. Tohumlar ise karanlıkta filizlenir. Yaşadığın bir zorlukta üzerine yönelmiş bir güç vardır ve seni tam da o yerden güçlendirmeye çalışıyordur. Kimse dizlerini kanatmadan inşa edememiştir kendini, emek vardır, çaba vardır elbette ama zor değil… (Destek Yayınları)

 

 

 

 

 

Ringe tüm hayat sığar mı?

BURAK Soyer’den Ring. Bir ringe tüm hayat sığar mı? Tüm yaşam, bir spor salonunun içinden film şeridi gibi geçer mi? Tolga, 30’lu yaşlarında genç bir adamdır. Uzun zamandır egzersiz yaptığı, dövüştüğü, ahir ömürdeki deneyimleri mekânın sahibi “Hoca” ile sık sık konuştuğu, yeri geldiğinde çilingir sofrasının kurulduğu bu yer, onun geçmişinden-geleceğine bir geçiş köprüsüdür. (Karakarga Yayınları)

 

 

 

 

 

Bir zamanların rüya şehri…

HALDUN Hürel’den Benim İstanbul’um. Şairler, yazarlar, ressamlar ve müzisyenler, Ve onların bir zamanlar yaşadığı İstanbul… Havası, suyu, toprağı ve insanıyla başlı başına bir âlem olan İstanbul. Bir yanda Boğaziçi’nin maviliği… Kaynak sularının tadı, doyumsuzluğu. Yoğurdu, meyvesi, bozası, saray yemekleri… Tarihi mekânları… Bir zamanların rüya şehri… Şimdilerin kayıp ufku… (Kapı Yayınları)

 

 

 

 

 

Öğretici yolculuğuna çıkarıyor

RHİAN Lewis’ten Kripto Para Devrimi – Bitcoin Blokzincir ve Token Çağında Finans. İlk başlarda herkes, kripto para ve blok zincir dünyasını ana akım iş dünyasının ve finans sektörünün dışında kalan, marjinal bir alan olarak gördü. Kitap, okuyucuyu, büyümekte olan dijital para ve blokzincir teknolojisi; sınır ötesi ödemeler, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve makineler arası alım satım işlemleri gibi alanlarda öğretici yolculuğuna çıkarıyor. (İş Bankası Kültür Yayınları)

 

 

 

 

Değerli bilgiler içeriyor

MEHMET Ali Berkman’dan İş Dünyasında Yarım Yüzyıl.  Yarım yüzyıllık iş hayatında yönetiminde bulunduğu şirketlerde ülkemiz için yeni ve stratejik ürünlerin üretimlerini gerçekleştirdi ve birçok ödülün sahibi oldu. Bir iş adamı, iyi bir baba ve toplumsal ilişkiler içinde duyarlı bir kişi olarak ilginç deneyimlere sahip olan Berkman’ın bu kitabı, değerli bilgiler içeriyor.  (Remzi Kitabevi)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.