Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras’ın önündeki en büyük engel Osman Gürün mü? Yoksa AK Parti mi?

    Bodrum’un Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı övenlerde, üzerine toz kondurmayanlarda var. Buna karşılık yerenlerde hatta yerden yere vuranlarda var.

    Örneğin Bodrum, bugün tarihinin en büyük su sıkıntısını çekerken, sadece bu yaz gördüğümüz su taşıma hatları ishale hatlarında arka arkaya patlayan su boruları yüzünden israf olan binlerce ton suyun sorumlusunun Ahmet Aras olduğu gibi.

    Ahmet Aras’ta hodri meydan diyerek, bunu Devlet Su İşlerine, bazıları da Muğla Büyükşehir Belediyesini Osman Gürün’ü sorumlu tutuyor.

    -Kısacası Bodrum’da yanlış giden bir şeyin sorumlusunu bulmak tam bir bulmaca gibi.

    Suçlu ararken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras diyenler de var. Devlet kuruluşu olduğu zaman iktidarı elinde bulunduran AK Parti iktidarı da var. Tabii ki bir de Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Osman Gürün var.

    -Bodrum’da peki sokak ve sorumlu yerlerdekiler ne diyor?

    Şimdiye kadar Bodrum Belediyesi’nin hizmetteki sorunlarının arkasında hep iktidardaki AK Parti’yi suçladık.

    Ancak Bodrum’da sokak da ve mevki yerlerde oturanlar Bodrum’un asıl rakibinin, Bodrum’a gol atan kişiyi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün olarak da gösteriyorlar.

    Tabii ki bu iddia çok ilginç.  Çünkü CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, diğer CHP’li Bodrum Belediyesine neden böyle gol atsın diye düşünmüyor da değil.

    Hatta insanın inanası bile gelmiyor. Ancak böyle bir gerçeğin olduğu da iddia ediliyor.

    -Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum rekabetinden bahsediliyor!

    Bugün Bodrum’da ve sosyal medya da da bu yazdıklarım artık açıkça dillendiriliyor.

    CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü bir arada görsek de Osman Gürün’ün Ahmet Aras’a çelme atanların, gol atanların başında geliyor desek fazla abartmamış olurum.

    Bir kere Bodrum gibi turizm başkentlerini Büyükşehir’e bağlayan uygulama zaten işin tabiatına aykırı olmuş.

    -Sorunun başlangıcını bu uygulama başlatıyor.

    Ne zaman bu uygulama başladıysa, Bodrum’da ve diğer ilçe belediyelerde her şey ters gitmeye başlamış.

    Uzaktan kumanda ile döndürülmeye çalışan işlerdeki başarısızlıkları herkes yaşamış ve bilmektedir.

    O nedenle bu saçma uygulamadan en kısa zamanda vazgeçilmelidir. Çift başlı yönetimler hep bu kısır döngüyü yaratmıştır. Bir yerin bir ağası ve sorumlusu olur. Yoksa böyle herkes topu birbirine atar. Olan vatandaşa Bodrumluya olur.

    -Osman Gürün adeta Muğla’nın ağası olmuş.

    Turizmin göbeğindeki Muğla’ya bağlı Bodrum gibi turizm bölgelerindeki diğer ilçelerde aynı sıkıntı içerisinde.

    Kısacası Bodrum ile Marmaris, Datça, Dalaman, Fethiye ve diğerlerindeki durum beş aşağı beş yukarı aynı.

    -Bu rekabet Mehmet Kocadon döneminden bu yana varmış

    Muğla Osman Gürün’ün Bodrum arkasındaki rekabetin eskiye Bodrum’un eski Başkanı Mehmet Kocadon dönemine kadar uzandığı da iddia ediliyor.

    Örneğin Bodrum Belediyesine kaynak getiren Marina ve Bodrum Otobüs terminalini eskiden beri Osman Gürün’ün Muğla Büyükşehir’e geçmesine istediği Ahmet Aras, döneminde Muğla Büyükşehir Belediyesine geçmesine rağmen Başkanı Osman Gürün’ü memnun edemediği oysa Bodrum’un eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Bodrum’a gelir getiren bu 2 yerin Muğla’ya verilmemesi için uzun zaman direndiği de gelen bilgiler arasında.

    -Osman Gürün Bodrum’dan büyük değil.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün uzun yıllara dayanan dostluk ve arkadaşlığın bu durumun düzeltilmesi ve değişmesinde en büyük engel olarak gösteriliyor.

    Yani CHP merkezinin en tepesi de bu sorunu bildiği halde Osman Gürün’ü aşamıyor.

    -Peki, kim kaybediyor?

    Tabii ki Bodrumlu, Datçalı, Fethiyeli, Dalamanlı ve diğer Muğla’nın turizim ilçeleri.

    Sadece bunlar mı?

    Tabii ki hayır!

    Türk turizmi ve CHP kaybediyor. Bodrum’da görüştüğüm CHP’liler çok şikâyetçiler. Mart ayı sonundaki seçimde CHP bu yüzden çok oy kaybedebilir.

    Düşünün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İle Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün’ün kankalığının bedelini CHP’nin sandıkta ödeme gibi bir riski var.

    -Beyler uyanın artık!

    Böyle ahbap çavuş, kanka ilişkilerinden CHP ve Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça ve Dalyan daha üzerindedir.

    Eğer Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, iddia edildiği gibi Bodrum’a ve Başkanı Ahmet Aras’a ihanet ediyorsa hesabı sorulmalı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da gereğini yapmalıdır.

    İnsanlar Bodrum’da günlerdir susuz yaşamaktadır. İnsan sağlığı hijyensizlik yüzünden tehlike altındadır. CHP ve Ahmet Aras, seçimlere ramak kala bu yüzden zor durumdadır.

    Bodrum’da susuzluk yüzünden bıçak kemiğe dayanmış, hiç kimsenin Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Gürün’ün kankalığını çekecek lüksü kalmamıştır.

    Bodrum’un artık rahat nefes almaya ihtiyacı var. Egolarla uğraşacak vakti yoktur!

    Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Meral Bay dedi ki:

      Osman Gürün’ün geçen seçimde aday yapılmasını onaylamıyordum,hala düşüncelerim aynı.
      Önümüzdeki seçimde aday yapılmamalı.