Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bu ülke ne zaman Cumhurbaşkanı ile beraber olacak?

    30.12.2023
    0
    A+
    A-

    Bugün Türkiye’de İki Türkiye var. Aylar öncesinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak, Türkiye Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanmasına karar verilmesine rağmen maç günü yaşanan skandal maalesef Türkiye’yi ikiye böldü.

    Türk halkı Ata’sına yönelik Suudi Arabistan’da yapılanları içine sindiremediğin için ulusal onuruna saygı diye sokağa dökülüp gösteri yaparken ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Hükümetinden Suudi Arabistan’ın bu hareketine karşı bir tepki ya da en ufak bir açıklama gelmez. İşin aslında diğer üzücü ve düşündürücü tarafı da budur.

    Türkiye’de yer yerinden oynarken ve dünyanın değişik yerlerindeki Türkler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna yönelik yapılan saygısızlığı ulusal onurlarını rahatsız ettiği için tepki verirken, Cumhurbaşkanlık makamı ve hükümetinden ciddi bir eleştiri gelmemesi daha da üzücü ve yıpratıcı olmuştur.

    Her nedense geçmişte iyi günde kötü günde bir olan Türkiye, artık iki ayrı fotoğraf veriyor.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünün kutlandığı bir yılda, bir kere böyle önemli bir maç neden o kadar ülke var iken,  Atatürk düşmanlığı bilinen Suudi Arabistan’da bu maçın oynanması da fikri ve bunun gerçekleşmesi de neyin nesi dedirtiyor.

    Maçın oynanacağı güne,  saate kadar bu skandalların olabileceği ihtimal dahilinde iken niye herkes suskundur.

    Maçı canlı yayın yapacak ATV bile stadyumdan canlı yayına başlamış. Suudi Arabistan’ın Ata’sı için yaptığı pislikler canlı yayında Türk ulusuna canlı canlı anlatılıyordu.

    -Sonra beklenen son Maçın başlamasına anlar kala baş ağrıları yavaş yavaş dışarıya sızıyor. Konu Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik ambargolara geliyor.

    Şartlarda Atatürk fotoğraflarını taşıyan tişörtler giyilmeyecek. Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihan da Sulh sözünü taşıyan İngilizce pankartlar saha içinde açılmayacak ve tamamen Atatürk isminden onu tarihte barış için söylediği sözlerine kadar ambargo yasağı geliyor.

    Özetle Suudi Arabistan bile bile Türkiye’nin en hassas konuda kırmızı çizgisini karıştırarak bugünlere gelindi. Bunun adı Türk ulusunun onuruna yönelik bir saldırıdır.

    Sokaklara dökülen Türkler işte bunları içine sığdıramadığı için haykırmaya başlamıştır. Türk milleti bu psikoloji ile sosyal medyada isyan paylaşımlar yaparken İçişleri Bakanlığı da sosyal medya paylaşımlarını takibe alıp soruşturma açacağını bildirmesi de işin üzerine tüy dikti.

     

    Tandoğan UYSAL Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.