Bodrum Gündem

Leleg yolunda “Tanrıçalar geçidi – Ana Tanrıçaya giden yol” Projesi

Leleg yolunda “Tanrıçalar geçidi – Ana Tanrıçaya giden yol” Projesi

Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından biri olan Ender Güzey çok dikkat çeken bir proje hazırladı. Ender Güzey; “Bu proje İlkbahar ve Sonbahar da uygulanarak Bodrumun en büyük eksiği olan kış turizmini de canlandıracaktır…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Leleg Sanat Yolu Projesini “Bodrum’un Tarihi ve çağdaş sanatsal zenginliği Leleg yolunda “Tanrıçalar geçidi – Ana Tanrıçaya giden yol” da buluşacak…” şeklinde tanımlayan Ender Güzey Bodrum Leleg Sanat Yolu Projesi ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Bodrum, sadece güzel plajları ve muhteşem deniz manzaralarıyla değil, aynı zamanda tarihi ve sanatsal mirasıyla da büyüleyici bir destinasyondur. Bodrum Belediyesine, bu zengin mirası kutlamak ve korumak amacıyla heyecan verici bir proje öneriyorum Bodrum Leleg Sanat Yolu…”

Projenin Amacını da başta Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma olarak belirten sanatçı Güzey şöyle konuştu; “Bodrum’un tarihini ve kültürel mirasını koruma amacıyla, bu proje antik Leleg uygarlıklarının izlerini takip eden bir çağdaş sanat yolunu hayata geçirecek. Sanat ve yaratıcılığı teşvik edecek olan proje, genç ulusal sanatçıları destekleyerek bölgenin sanatsal canlılığını artırmayı hedefliyor. Diğer bir yandan turizmi geliştirecek. Bodrum Leleg Sanat Yolu, bölgeye daha fazla ziyaretçi çekmeyi amaçlıyor, böylece ekonomik büyümeyi teşvik ediyor…”

Bodrum Belediyesine Açık Davet…

“Leleg Sanat Yolu Projesi”nin Bodrum Belediyesi tarafından desteklenerek yaşama geçirilmesinin, Bodrum’un kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması açısından da önemine vurgu yapan Ender Güzey projesi ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Bu sanat yolunda, antik döneme ait izler ve modern sanatın yaratıcı dokunuşları bir araya geliyor. Yol boyunca sergilenen kalıcı sanat eserleri, Bodrum’un tarihini ve kültürel mirasını anlatıyor. Bodrum “Leleg Sanat Yolu Projesi”, tarih, kültür ve çağdaş sanatın harmanlandığı muhteşem bir deneyim sunuyor. Bu projeyi desteklemek ve Bodrum’un zengin mirasına katkıda bulunmak için Bodrum Belediyesini davet ediyorum…”

Proje nasıl gerçekleşecek?

Ender Güzey projenin rotasını da şu şekilde anlattı; “Sanata ve sanatçıya verdiği ilham ile bugüne kadar onlarca benzersiz eserle tekil bir noktada konumlanmış olan Bodrum da Antik dönemin en önemli rotalarından sayılan Leleg yolunu Ulusal bir yarışma sonucu çağdaş sanat eserleriyle donatarak yeni bir Kültür ve Sanat güzergahı oluşturulacak, «Tanrıçalar Geçidi-Ana Tanrıçaya giden Yol» olarak anılan Leleg yolu üzerinde sanat eserleri kalıcı ve mümkün mertebe doğal malzemelerle uygulanacaktır. Hedefimiz; Ender Güzey yönetimindeki jüri heyetinin Ulusal bir yarışma ile seçeceği sanatçılarla, Bireysel ve kolektif çalışmalar sonunda Leleg yoluna yerleştirilecek sanat eserleriyle kültür ve sanat turizmi için, Bodrumun tarihini yansıtacak kalıcı bir çağdaş sanat güzergahı oluşturmaktır. Bu emeğin sürdürebilir olabilmesi için seçeceğimiz malzemelerin mümkün mertebe kalıcı olmasına özen gösterilecektir. Ayrıca Leleglerin tarihi verilerini açıklayan Kayrak taşları veya benzeri malzemelerin üzerindeki yazıtlar güzergaha yerleştirilerek doğa yürüyüşü yapan gezginleri bilgilendirilecektir. 4000 yıllık Leleg medeniyetinin en önemli ticaret yollarından biri olan Leleg Yolunu sanat eserleriyle donatmaya, bu güzergah üzerinde konumlanmış Bodrumun ilk ve tek Sanatçı Müzesi ARThill den başlamayı öneriyorum…”

Kış Turizmi Canlandıracak Bir Proje…

Ender Güzey “Leleg Sanat Yolu Projesi” ile ilgili açıklamasını “Sürdürebilir olan bu proje, bir kilometrelik etaplarla İlkbahar ve Sonbahar da uygulanarak Bodrumun en büyük eksiği olan kış turizmini de canlandıracaktır. Bodrum Belediyesi’nin bu sanat projesine yapacağı katkı ve partnerlik, projenin başarısını ve şehrimizdeki kültürel gelişmeyi daha da güçlendirecektir…” sözleri ile tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.