Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 1 Kasım 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 1 Kasım 2023

Hiç kimse çok yediği için  asla kilo almaz!

PINAR Demirkaya’dan YA SUÇLU LEKTİNSE! NEDEN KİLO VEREMİYORUM? “Fazla kilonun sebebi, bize ulaşma çabasını görmezden geldiğimiz vücudumuzla iletişimimizin kopuk olmasıdır. Kimse çok yediği için kilo almaz! Kilo almak bir yan etkidir ve buna neden olan hastalık iyileştiğinde fazla kilo da ortadan kalkar” diyen Diyetisyen yazar kitabında, Lektin dosyasını açıyor. Yazar  okura sağlıklı beslenmenin ve hastalıklardan kaçınmanın bütüncül yollarını anlatıyor. 184 Sayfa.  (NEMEMİS KİTAP)

 

 

 

Yası örten mendil ne küçüktü büyük acılara!  

SABRİ Kuşkonmaz ÇÜRÜK LEKESİNE YAS  kitabında şöyle yazıyor: 1968 yılında Karadağlı Zühre ninem öldüğü zaman babamı gördüm bir köşede, çömelmiş çalı dibine, yüzünü dönmüş güneşe, iki eliyle beyaz bir mendili tutmuştu yüzüne. Çocuk aklımla ne yapmak istediğini yorumladım hemen.  Öğrendim ki güneşte yüze tutulan beyaz mendil, bir büyük yasmış kadim Asya dinlerimizde ve kültüründe… Yası örten mendil ne küçüktü, onca büyük acılara!  64 Sayfa. (BERFİN YAYINLARI)

 

 

 

İşgal günlerinden Cumhuriyet’e özel fotoğraflar ve belgelerle

CEVAT Şakir Kabaağaçlı’dan MAVİ SÜRGÜN- ZÜLFÜ LİVANELİ’NİN SUNUŞUYLA… Yazar kitabında işgal günlerinden Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan dönemde başından geçenleri anlatıyor. Mütareke İstanbul’unun kasvetinden, İstiklal Mahkemesi’nin yargılamalarından geçip, Bodrum’un tuzlu sularına varan bu yolculuğa, bella sombra ağaçları, tirhandillerin yelkenleri, Arşipel’in rüzgârı eşlik ediyor. Zülfü Livaneli’nin sunuşuyla, özel fotoğraflar ve belgelerle zenginleştirerek… 212 Sayfa, (BİLGİ YAYINEVİ)

 

 

 

Küresel piyasalara yeni bir bakış açısı sunmak

EMRAH Pamuk’tan ETNİK PAZARLAMA: SINIR TANIMAYAN FARKINDALIK KAZANDIRAN PAZARLAMA. Etnik pazarlama, çağımıza özgü olarak küresel piyasalara yeni bir bakış açısı getirmiştir. Bu anlayış; tüketicileri tek bir açıdan değerlendirmekten öte onların etnik yapılarıyla birleşerek, kültürel, dinsel ve sosyal yönlerine odaklanarak farklı çözümler sunmayı amaçlar. Yani etnik pazarlama anlayışı, herhangi bir pazarda, tüketicilerin etnik yapılarını analiz ederek onların ihtiyaçlarına uygun mal ve hizmet sunulmasına odaklanır.  164 Sayfa. (CERES YAYINLARI)

 

 

Tüm taraflar arasında sessiz bir uzlaşma

SLAVOJ Zizek GIDAKLANAN ÖZNE  kitabında, düşünürler arasındaki geçişlerle, etkiler ve sonuçlara dair bir yolculuk da yapan Žižek: Kant, Hegel, Heidegger, Adorno, Horkheimer − tabiî ki − Lacan, David Lynch, Althusser, Foucault, Badiou, Balibar, Rancière, Laclau, Mouffe… gibi uzayıp giden isimler üzerinden çizdiği kuramsal çerçevede, birbiriyle mücadele eden tüm taraflar arasında sessiz bir uzlaşma sağlayan Kartezyen özneyi yeniden öne-sürme ve savunma çabasını üstleniyor. 480 Sayfa. (EPOS YAYINLARI)

 

 

 

Hayatın her alanından damıttığı bilgelikle dolu özlü sözler

OSCAR Wilde’den AFORİZMALAR- MODERN KLASİKLERİ 216. Yazar, parlak zekâsı, nüktedanlığı ve yaratıcılığıyla kuşaklar boyunca okurlarını büyülemiştir.  Yazar, edebi mirasıyla olduğu kadar özlü sözleriyle de okurlarının kalbini fethetmiştir. Düşüncelerini ince mizahının süzgecinden geçirerek çarpıcı bir üslupla ifade edebilme becerisi onu yapıtlarından en çok alıntı yapılan yazarlardan biri haline getirmiştir. Bu derlemede, hayatın her alanından damıttığı bilgelikle dolu özlü sözlerini bulacaksanız. 88 Sayfa.  (İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)

 

 

Bir evin içinden taşan trajedinin izini sürmek

YAZAR Neslihan Önderoğlu’ndan CÜRET. Tüm “ötekileri” bir lincin gölgesinde, sarsıcı ve sancılı bir düzlemde karşı karşıya getiren bir roman. Kitap, bir evin içinden taşan trajedinin izini sürerken de, bir anda cehenneme dönen sokaklarda yaşanan arbedeyi anlatırken de engellilerin, mültecilerin, travestilerin, azınlıkların ve içten içe “çoğunluğun” korkusunu gözler önüne seriyor: Bir evin ve bir ülkenin sakinleri patlamaya hazır vaziyette dolaşıyorsa fitili kim ateşler? 176 Sayfa.  (EVEREST YAYINLARI)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.