Bodrum Gündem

9.Bodrum Karaadayı Yaşatma Şenliği 4 Kasım’da

9.Bodrum Karaadayı Yaşatma Şenliği 4 Kasım’da

9.Bodrum Karaadayı Yaşatma Şenliği 4-5 Kasım’da Karaada’da gerçekleşecek. Bodrum kültürünü koruma ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen şenlik Cumhuriyetimizin 100.yılına ithaf ediliyor.

Bodrum Gündem Haber

Leleg Uygarlığı Pedesa Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve Cumhuriyetimizin 100.yılına ithaf edilen “Karaadayı Yaşatma Şenliği” 4-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Leleg Uygarlığı Pedesa Derneği  Başkanı Mehmet Menengeç şenlik ile ilgili yaptığı açıklamada “Bodrum kültürümüzü korumak ve gelecek nesillere aktarmak için düzenlediğimiz şenliğimize Bodrumluları bekliyoruz. Şu ana kadar 500’e yakın insanımız gelmek için müracaat etti. Biz de hazırlıklarımızı tamamladık. Diğer yandan da bu yıl 9.sunu gerçekleştireceğimiz etkinliğimizi Cumhuriyetimizin 100.yılına ithaf ediyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet devrimleri…” dedi.

4 Kasım Cumartesi günü saat:13:00’de Bodrum Belediyesi karşısından kalkacak olan teknelerle Karaada’ya hareket edilecek. Çadırları ile gelerek kamp yapmak isteyenler belirlenen alana çadırlarını kuracaklar. Saat 17:00’dekamp ateşinin yakılmasıyla “Karaadayı Yaşatma Şenliği”startı verilecek. Geceyi Karaada’da geçirerek farklı bir deneyim yaşamak isteyenler gece boyu kamp ateşi etrafında sohbet edecek, çeşitli oyunlar oynayarak geçirebilecekler, Bodrum’un eşsiz gece manzarasını Karaada’dan izleyerek, fotoğraflayabilecekler.

Asıl Şenlik 5 Kasım Pazar Günü…

“Karaadayı Yaşatma Şenliği”5 Kasım Pazar günü bir birinden renkli gösterilerle asıl programa devam edecek. Piknik havasında gerçekleşecek olan “Karaadayı Yaşatma Şenliği”nde“Çıkınını al da gel” çağrısı yapıldı. Böylelikle kendi olanakları ile getirdikleri yiyecekler paylaşılarak birlik ve dayanışma ruhunun anımsatılması hedefleniyor. Gün boyu Karaada tapınak ve kiliseye doğa yürüyüşü, su sporları etkinlikleri yelken, tekne, balık tutma, gemicilik uygulamaları, yöremiz halk oyunları, göz kazmaca, çelik melik, gugu, ceviz oyunu gibi unutulan çocuk oyunları etkinlikleri ile birlikte Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Grubu’nda “Bodrum Sohbeti” gerçekleştirilecek. Şenlikte yöresel ürünlerin satışları için stantlar kurulacak, Karaada fotoğrafları ve ressamlardan Karaada resimleri sergisi de olacak.

Gün sonunda hep birlikte çevre temizliği gerçekleştirilmesinin ardından “Karaadayı Yaşatma Şenliği”sona erecek.

“Karaadayı Yaşatma Şenliği”ne yaklaşık 400 kişinin katılması beklenirken, katılım için beş adet gezi teknesi hazırlandı. “Karaadayı Yaşatma Şenliği”ne katılmak isteyenlerin0549 480 48 48, 0532 354 83 25, 544 855 53 16 ve 0252 319 29 50nolu telefonları arayarak bilgi alabilecekleri kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.