Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Özgür Özel ile birlikte Türkiye yeni bir enerjiye kavuşmuştur

    Türkiye CHP kurultayındaki değişim ile yeni bir moral ile yeni bir enerji ile hayata başlamıştır. Türkiye’nin gerçekten böyle bir enerjiye ihtiyacı vardı. CHP 38. Olağan Kurultayında bu sağduyu galip geldi. Eğer değişim bu kongreden çıkmasaydı Türkiye nefes alamayacaktı. Belki de CHP bölünecek yeni bir parti doğacaktı.

    Bu da CHP’yi ve Türkiye’yi yıpratacaktı. Ancak her zamanki gibi sağduyu galip geldi ve Türkiye yeni bir enerji patlaması ile tekrar enerji depoladı.

    Aslında bu değişim sloganı ile 21 yıldır Türkiye’de iktidarda bulunan AK Parti’ye de bir mesaj verildi.

    CHP’deki Genel Başkanlık seçiminden çok bu değişim mesajı sanırım Türkiye’deki AK Parti, iktidarına da gönderimde bulunan bir değişimin mesajı olarak algılıyorum.

    Çünkü AK Parti karşısında 21 yıldır Ana muhalefette bulunan CHP’nin, artık Türkiye’de değişimi getirmek için Özgür Özel’i CHP’nin başına getirdi ve ilk startı da 31 Mart 2024 olarak belirledi.

    Bu değişim rüzgârının önce Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlerde, CHP oylarında hissedileceği ve buradan çıkacak sonuç Türkiye’nin gündemine iktidarda değişimi getireceğine inanıyorum.

    Bu arada Türk siyasetinde CHP’de Özgür Özel ile başlayan gençleşen parti liderliği önümüzdeki yıllarda,  bu etkisi başta AK Parti, MHP ve İYİ Parti ve diğer yaşlı liderlerin olduğu partilerde de hissedilecek.

    Türkiye’yi iktidara taşımalı Türkiye artık AK Parti iktidarından boğuldu. Artık yol alamıyor. Daha doğrusu yoruldu. Onların da artık tek adamdan kurtulup bir değişime ihtiyacı var.

    Bu değişim sloganı Türkiye’nin bir ihtiyacıydı. Sadece CHP için değil. Topyekün Türkiye’nin ihtiyacıydı.

    Bu sloganın önümüzdeki yıllarda da gücünü artırarak devam edeceğini sanıyorum.

    Çünkü CHP bunu Kemal Kılıçdaroğlu ile gördü ve 38. olağan kurultayında Özgür Özel ile noktayı koydu.

    Nice değişimler dileği ile…

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.