Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    15 milyon emekli Cumhuriyetin 100.yılında sevindirilmeli

    Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıl kutlamalarına sayılı günler kala tüm ulusun sevindirilerek bu şanlı bayramın dorukta kutlanması gerekir.

    -Emekliler ciddi bir sıkıntı içinde

    Bugün Türkiye’nin birinci sorunlarının başında herkesçe malum olan “Geçim sıkıntısı” geliyor. Bunların başında da maaşları bir türlü artırılmayan onurlu 15 milyon emekli geliyor.

    -Bu sefer bir resmî bayramda bir bayram ikramiyesi yakışır

    Hep dini bayramlarda emeklilere gelenek haline gelen Bayram İkramiyesi bu sene Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle ilk kez bir resmî bayramda verilmeli.

    -Cumhuriyetin 100. Yılında hak edilen bir ikramiye

    Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılda emeklisine böyle bir ikramiye vermesi çok değil hatta onlara bir teşekkür anlamı taşır.

    Çünkü bu ülkeyi külden bugüne getiren emeğin, terin onurlandırılması açısından anlamlıdır.

    Umarım 5.000 TL olmalı

    Emeklilere Cumhuriyetin 100. Yılında bir kereye mahsus 5.000 TL verilmesi bir sürendir konuşuluyor.  Bunun en kısa zamanda sonuçlandırılarak, bu onurlu ve zor durumda olan insanlara bir müjde olarak verilmelidir.

    Böyle bir rakamın Türkiye bütçesinde karşılığı olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak bir şekilde Cumhuriyetin 100. Yıldönümü nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında tüm ulusça mutlu olmalıyız.

    -Bu ülkede Suriyelisine Afgan’ına sahip çıkılıyorsa, emeklisi de sevindirilmeli

    Mademki Suriyelilerin, Afganlıların ihtiyaçlarına kol kanat geliyoruz. Sınır ötesindeki ülkelere maddi yardımlar yapıyoruz.

    Bu ulusun kendi canları olanlara da böyle anlamlı bir bayramda can simidi uzatılmalıdır.

    Şimdiye kadar her dini bayramda emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilen bayram harçlığının bu sene Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet bayramında da verilerek geçinmekte zorlanan emeklilere can suyu olunmalıdır.

    Ülkede yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle durumları her geçen gün ağırlaşan emeklilerin hiç olmazsa bir nebze de olsa Cumhuriyetin 100. Yılında ulusça mutlu olmayı hak ettiklerine inanıyorum.

    İyi günde, kötü günde bir birimize destek olmalıyız. İşte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’ncü yılı bu olgunluk ve dayanışma ile kutlanmalıdır.

    Her şey daha güzel Türkiye için olsun! Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.