Bodrum Gündem

Bodrum Rotary kulübü 6 afet konteyneri bağışladı

Bodrum Rotary kulübü 6 afet konteyneri bağışladı

Uluslararası Rotary,  Bölge Federasyonu  ve Rotary vakfının katkılarıyla Bodrum Belediyesine afet durumlarda kullanılmak üzere 6 adet afet konteyneri bağışlandı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi önünde gerçekleştirile törene Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, UR .2440 bölge federasyon başkanı  Ayda Özeren, Bodrum Rotary kulübü başkanı Ayşe Mücella  İsbir, Rotary kulülü yöneticileri Muzaffer Buyruk,e Yıldıray Özmen ve MAG- AME DER (Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği)  üyeleri katıldı.

Hazırlanmış olan   6 adet Afet Acil Yardım Konteynerleri,  Bodrum yarımadasında   Turgutreis -Bitez  -Torba  Çamlık -Kızılağaç  ve Bodrum belediyesi önüne  yerleştirmek üzere Bodrum Belediye Başkanlığına imzalanan protokol ile teslim edildi.

Afet Acil Yardım Konteynerlerinin İçinde; jeneratör, delici ve kırıcı matkaplar, seyyar aydınlatmalar, kablolar, el fenerleri, megafon, sedyeler , çadırlar , yangın söndürme tüpleri,  ilk yardım çantaları olmak üzere yaklaşık 65 çeşit destek malzemeleri yer almakta.

UR .2440 bölge federasyon başkanı  Ayda Özeren ve  Bodrum Rotary kulübü başkanı Ayşe Mücella  İsbir teslim töreninde şunları söylediler “Son dönemlerde yaşanan deprem ,orman yangınları ,sel gibi Bir çok afet sonrasında bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Afetlere karşı  nereden gelirse gelsin her koşulda , daima hazır olmanın öneminin farkındayız . Bodrum halkının hizmetine sunduğumuz konteynerlerin hiçbir zaman ihtiyaç duyulmamasını diliyoruz.  Dünyaya Umut olmak için,

iyilik yap, iyiliği etrafında çoğalt en büyük dileğimizdir. Rotary Dünyada, acil insani sorunlar ile mücadele etmeye ve insanlığa hizmet için küresel gönüllü liderleri bir araya getirmeyi hedef almaktadır. Rotary  200 den  fazla ülke de  36.000 ’den fazla Rotary Kulübünün 1.700.000  üyesini  birbirine bağlar.  Kendi toplumlarında ihtiyaç sahibi olanlara yardım etmekten tutun , bir çok küresel salgın, yaygın veya yerel bir çok hastalığın önlenmesi, çevre ile ilgili sorunların azaltılması, ekonomik ve toplumsal kalkınma ,   barış ve anlaşmazlıkların çözümüne kadar hem yerel ,hem de uluslararası düzeyde yaşamları iyileştirir.”

Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu devir teslim töreninde şunları söyledi “Rabbim ülkemize böyle doğal afetler göstermesin ama doğal afetlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bunların önlemini almak Bodrum Belediyesi için bir görev biz de bu görev içinde Rotary ailesiyle beraber bu başarılı çalışmayı sona erdirdik. Aldıkları fon ile kentimize 6 tane deprem konteyneri bağışladılar. Biz de onlarla birlikte bu konteynerleri 6 bölgemize yerleştirdik. Zaten afetlerde 1-0 öne geçmek için belediye olarak biz de 28 adet afet konteyneri yerleştirmiştik. 6 tane daha eklendi, sayımız 34 oldu ama çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Allah kimseye doğal afetler göstermesin.” Dedi.

MAG- AME DER Agah Oktay Yetiş “Orman yangınlarından sonra Bodrum Belediyesi ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile bu oluşumu hayata geçirdik. Bodrum’da 36 mahallede aktif bir şekilde Mahalle Afet Gönüllülerimiz eğitimleri tamamlanmış olarak göreve hazırlar.  Olaylara hızlı müdahale edecek hale geldi ekiplerimiz. Bu konteynerlerdeki malzemeler bizim afetlere hızlı müdahale etmemizi sağlayacak. Bodrumda 156 eğitimli gönüllümüz var. Bunların 112’si Mahalle Afet gönüllüsü, geri kalan arkadaşlarımız da acil müdahale ekibi.”

Rotary Kulübü yönetim kurulu üyesi Vakıf Komite Başkanı Dr. Muzaffer Buyruk yapılan bağışla ilgili şu ifadeleri kullandı “Hızlı reaksiyon verip federasyonla böyle bir atılım yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Acil yardım ve hızlı reaksiyon göstermenin önemini hem Bodrum depreminde hem de yerinde gördüğüm 6 Şubat depreminde birebir yaşadım. Umut ediyorum ki bu konteynerlerin sayısı gittikçe artsın, belediyemiz bu konuda ciddi bir çalışma sergiliyor.

Yıldıray Özmen de “Devlet afet bölgesine ulaşana kadar mahalle afet gönüllüleri gibi kuruluşların duruma acil müdahale etmeleri bizim için en önemli noktayı oluşturuyor.” Dedi.

Törene katılan Mahalle Afet Gönüllüleri de konteyner içerisindeki malzemeler ile ilgili bilgiler verdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.