Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum Belediye Başkanlığına ben aday adayı olsaydım?

    Doğuştan İstanbulluyum. Yaklaşık 10 yaşından beri de Bodrumluyum. İsveç’ten Bodrum’u yazacak kadar da ilgim var ise demek ki, ruhum hala Bodrum’da kalmış.
    Karınca kararınca yazılarım ile daha güzel ve yaşanabilir Bodrum için yazılar yazıyorum. Amacım Bodrum’a bir şekilde faydam olsun. Örneğin sade bir vatandaş, Bodrum’u seven bir vatandaş olarak nasıl bir Bodrum istediğimi düşündüm ve yazdım.
    Yakında seçim kapıda herkes daha güzel, daha yaşanabilir bir Bodrum istiyor. Ancak bu konuda oturup bir şey dahi karalamıyor.
    En kolaycılık neyi yapıyorlar? Tabi ki, eleştiri çok güzel yapıyorlar. İşte bu kesim inşallah benden etkilenir düşüncesiyle Bodrum için düşündüklerimi yazdım.
    Bodrum’a talip olan aday adaylarına da bir mesaj olur. Benim onlardan talebim bunlar.
    1-Bodrum yarımadasının su sorununun çözüm yollarını ararım.
    2-Tüm Bodrum İle kesişen tüm yolları pırıl pırıl yapardım.
    3-Bodrum’un tarihi özelliklerini ortaya çıkararak Bodrum dokusu ile özleşmiş bir Bodrum yaratırım.
    4-Bir turizim beldesine yakışan, şehirleşmeden uzak, şehirleşmiş ancak kıyı yerleşimlerinde kasaba,sayfiye görünümü veren bir Bodrum yaratırdım.
    5-Tertemiz pırıl pırıl bir Bodrum için kolları sıvardım. Sokaklar mis gibi kokuturdum.
    5-Bodrum sahillerine çeki düzen veririm. Özellikle kumlarına çakıl değil, dere kumu atarak kum sahilden oluşan bir Bodrum yaratırım.
    6-Bodrum da en fazla 2 kat ve beyaz rengini korurum. Her sene Bodrumlulara beyaz boya dağıtarak bembeyaz bir Bodrum görüntüsü veririm.
    7-Bodrum’a gelecek özel ve kamu personelinin lojman sorununa el atarım
    8-Bodrum’da anaokul eğitimine önem veririm. Turizim bölgesi olduğu için uluslararası dil olan İngilizce eğitimine önem verir ve özendiririm.
    9-Kaçak yapının hemen tespiti ve yıkım kararını hızlandırırım. Gerekli yasal önlemler neler ise merkezi hükümet ile ilişkiye geçip gereken neyse yapılmasını sağlarım.
    10-Özellikle Kumbahçe’deki sahilin tüm gün işgal altında olmasını engellerim. Bölgedeki restoranlar için Bodrum kalesinin görselini kapamayan bir masa düzeni sağlardım.
    11- Bodrum merkezdeki Marina’yi başka yere taşır Bodrum merkezinin nefes almasını sağlarım.
    12-Pahalı Bodrum imajını silmek için önlem alırdım.
    13-Dünyanın önemli turizm merkezlerinde vizyon sahibi bir kadro İle inceleme yapıp Bodrum’u dünyada çok farklı kılan bir Bodrum yaratırım
    14-Tabii ki medeniyetin olmazsa olmazı olan elektrik kesintilerinin olmadığı bir Bodrum için kolları sıvarım.
    15- Turizim ile yaşayan Bodrum’un sezonunu uzatan konseptler ve seyahat formülleri geliştiririm.
    16-Bodrum merkezdeki sanayii kaldırıp oraya Bodrum’un simgelerinden oluşan bir turistik minyatür şehir oluştururum. Kalesi, hipodromu, Halikarnas mozolesi, değirmenleri v.s gibi objeleri yaratırdım. Kaldırılan otobüs garajına da büyük bir eğlence parkı açardım.
    Bodrum’a aday adayı olmadan 10 dakika da düşündüklerim. Eğer günün birinde öyle bir niyetim olursa daha donanımlı düşünerek gelirim.
    Tüm aday adaylarına başarılar dilerim!
    Sevgi ve Saygılarımla
    Her şey her zaman daha güzel bir Bodrum için olsun diyorum! Sevgi ve Saygılarımla
    Tandoğan UYSAL Stockholm
    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Özgen KEMAL dedi ki:

      Tabii siz burada olmadığınız ve dolmuşları da kullanmadığınız için değinmemişsiniz…
      Dolmuşlar buram buram sıkıntıdır…Hele Mumcular-Bodrum hattı adeta bir üvey evlat muamelesi görmektedir..
      Sabahları Bodrum’a gidişlerde,akşamları da dönüşlerde araçlar tıklım tıklımdır…Özel dolmuş hattını yürüten Kooperatif ile yapılmış olan sözleşmelerini her kim yaptıysa,detaylı olarak irdelenmelidir…Nasıl olur da Koskoca Büyükşehir ilgili hatta sınırlı sayıda otobüs ayırmaktadır?Yalnız ve yalnızca Mumcular’dan 06:45–09:30–12:00 saatlerinde Belediyeye ait otobüsler hareket etmektedir_En yoğun saatlerde Belediyemizin otobüsünü bize göstermeyecek tarzda sözleşmeyi yapan kimdir,Kim?