Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras ile Bodrum ve Tamer Mandalinci kazanmıştır

    Muğla seçimlerinden en kazançlı çıkan ilçe kim derseniz? Bunun tek yanıtı vardır. O da Bodrum ve Tamer Mandalinci’dir.

    Çünkü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Ahmet Aras’ın eski bir Bodrum Belediye Başkanı olması ve Bodrum’un sorunlarını en iyi bilenlerden birisi olması nedeniyle Bodrum’un sorunlarının çözümünde artık hiç bir engel ortada kalmamıştır.

    Eskiden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün, kaynaklı sorunlar nedeniyle Bodrum’un çözüm bulmayan sorunları, bu seçim sonucu ile kendiliğinden ortadan kalkmıştır.

    -Tamer Mandalinci ve Bodrum kazanmıştır

    Bu da Bodrum’un yeni Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’nin elini güçlendiren bir etkendir.

    Sayın Tamer Mandalinci, daha önce birlikte çalıştığı Sayın Ahmet Aras ile birlikte Bodrum’un sorunlarını daha kolay ve en hızlı bir şekilde aşacak.

    -Osman Gürün engeli artık kalktı

    Bodrum’un eski Başkanlarından Sayın Mehmet Kocadon döneminden başlayan ve Sayın Ahmet Aras ile süre gelen Muğla Büyükşehir Başkanı Sayın Osman Gürün arasındaki uyuşmazlık, anlaşamamazlık sorunu da bu seçim sonucu ile geçmişte kalkması bu seçimin en mutlu sonu olmuştur.

    O nedenle bu seçimin en büyük kazanımı Bodrum’a ve yeni Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’ye olmuştur.

    -Diğer 12 ilçe bu şanstan yararlanacak

    Aslında Bodrum’un yaşadığını Muğla’nın diğer 12 ilçesi de yaşadığı için diğer ilçelerde Bodrum gibi bir büyük şansı yakaladı.

    Çünkü bu seçim sürecinde basına yansıdığı kadarıyla eski Muğla Büyükşehir Belediye Başlanı Sayın Osman Gürün, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel tarafından ne kadar övgü ile anılsa da Sayın Osman Gürün Muğla’nın Bodrum dâhil 13 ilçe Başkanı ile anlaşmada sıkıntısı olduğu yönünde bilgiler dışarıya sızmıştı.

    -Aydın Ayaydın bunun adını “ kavgalılar” diyerek koymuştu

    Hatta AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Aydın Ayaydın, seçim kampanyasında Osman Gürün’ün kendisine bağlı 13 ilçe Belediye Başkanları ile kavgalı olduğunu dillendirmiş ve iddia etmişti.

    -Kesin bir oh çekilmiştir

    O nedenle bu iddialar doğrultusunda rahatlıkla bu seçimde Sayın Ahmet Aras’ın Muğla Büyükşehir Başkanı seçilmesi ile Muğla’nın 13 ilçesi ve en fazla da Bodrum kazançlı çıkmış ve bir oh çekmiştir.

    -Muğla’nın 13 ilçesinden Şah’a kalkmasını bekliyoruz

    Artık Sayın Osman Gürün’süz bir Muğla’nın bu açıdan önü açıldı. Bundan en fazla etkilenen eski bir Bodrum Belediye Başkanı olan Sayın Ahmet Aras ile Muğla’nın 13 ilçesinin hizmet yarışında şah’a kalkmasını bekliyoruz.

    Sayın Osman Gürün bahanesinin ortadan kalkmasıyla,  Muğla’da büyük bir değişimde kendi içinde yaşanmıştır.

    31 Mart Yerel seçimleri bu açıdan Muğla ve ilçeleri için değişimin en büyük Milatı’dır.

    -Bodrum’un su sorunu Sayın Ahmet Aras’ın en büyük baş ağrısıdır.

    Öncelikle Bodrum’un su sorununu halletmesi gerekir. Geçen yaz Bodrumluların çektiği su sorununu bu yaz yaşamamaları gerekir.

    Sayın Ahmet Aras’ın kısa zamanda en büyük sorunu budur ve en büyük baş ağrısıdır.

    Çünkü şurada yaz ayına çok az bir süre kaldı. Bu süre içerisinde, bir kere o dile getirdiği deniz suyunu arıtarak Bodrum’un susuzluğunu gidermesi çok zor gözüküyor.

    Tek şansı yer altı sularına kalıyor. Ya da ishale su hatlarındaki yenilemeyi yaparak, su israfını önleyerek bir nebze olsun susuzluğa çare bulmasıdır.

    Yoksa hem muhalefet hem de muhalif medyaya tarafından yıpratılacaktır.

    Ne diyelim Sayın Ahmet Aras’a bu açıdan Allah sabır versin. Elini taşın altına koydu. Zor bir yaz onu bekliyor. Allah yardımcısı olsun.

    Buradan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ahmet Aras’ı kutluyorum. Yolu açık olsun. Başarılarla dolu bir 5 yıl dilerim.

    Tandoğan Uysal/ Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.