Bodrum Gündem

Uğur Mumcu’yu anma töreni düzenlendi

24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Belediye Meydanında Uğur Mumcu’yu anma töreni düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma törenine çok sayıda kişi katıldı. Törende Uğur Mumcu ile Gaffar Okkan ve İsmail Cem’in fotoğraflarının önünde mum yakıldı, karanfiller bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, şunları dile getirdi;

“Ülkemizin demokrasi tarihine örnek olmuş, karanlığın üzerine cesaretle giden ve ülkemizin aydınlanmasının temsilcisi olarak nitelendirebileceğimiz demokrasi şehitlerimiz Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve İsmail Cem’i anmak amacıyla bir araya geldik.

Günümüzde çağdaş demokrasiler için vazgeçilmez kabul edilen ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğüne yapılan saldırılar, maalesef ülkemizde endişe verici bir düzeyde yaşanmaktadır. Bu karanlık sicilin oluşumunda, baskıcı iktidarların ve onları destekleyen karanlık çetelerin, eli kanlı katil sürülerinin önemli bir rol oynadığını üzülerek görmekteyiz. Türkiye tarihindeki en kara sayfalardan biri olan demokrasi şehitlerimizin suikastleri, hala katillerinin bulunamadığı bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.

Bugün, demokrasi şehitlerimizi özlem ve rahmetle, anarken, faili meçhul suikastlerin arkasındaki güçleri bulup adalet önüne çıkarılmamış olmasının toplum olarak burukluğunu yaşıyor, bu suikastın arkasındaki güçleri ve faillerini adalet önüne çıkarmak için hiçbir çaba sarf etmeyen iktidarları nefret ve öfkeyle kınıyoruz.

Uğur Mumcu, basın özgürlüğü ve toplumu bilgilendirme konularında, belki de hiç kimsenin onun kadar etkili şekilde yerine getirmediği bir görevi başarmıştır. Cesareti, azmi ve kararlılığıyla araştırdığı dosyalar sayesinde, ulusal ve uluslararası birçok karanlık olayları gün yüzüne çıkararak toplumun aydınlanmasına vesile olmuştur. Onun imzası, kamuoyunu aydınlatan birçok haberin altında ve kitabın kapağında yer almaktadır. İşte tam da bu yüzden hain eller bundan tam 31 yıl önce 24 Ocak sabahı onun hayatına kastettiler.

Pek çok yiğit aydınımızda ve demokrasi kahramanlarımızda olduğu gibi, Uğur Mumcuların, Gaffar Okkanların ve İsmail Cemlerin asla gerçek anlamda öldürülemeyeceğini, o cesur yüreklerin asla söndürülemeyeceğini, daha o günlerden cenaze törenlerinden başlayarak sahip çıkan bu toplum göstermiştir. Bugün de mirasına sahip çıkan nice meslektaşları, cesur gazeteciliğe, demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmanın önemini her fırsatta hatırlatmaktalar.

Baskıya karşı duran aydınlar, gerçekleri ortaya çıkaran gazeteciler, adalet arayışlarını ve demokrasiye olan inançlarını koruma konusundaki kararlılıklarını sürdürmektedirler.

Bugün gerçekleştirdiğimiz anma töreninin bir amacı da, demokrasi şehitlerimizin hatırasına saygı göstermek ve onun mirasını yaşatma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koymaktır. Bu önemli mirasa sahip çıkarak demokrasi ve adalete olan inancımızı yineliyor,

Uğur Mumcu’yu, Gaffar Okkan’ı ve İsmail Cem’i saygı, rahmet ve özlemle anıyor.”

Yorumlar

  1. Burcu Gündoğ dedi ki:

    İsmail Cem , kanserden vefat etmemiş miydi ?