Bodrum Gündem

CHP’de saat, saat değişim / Emin Varol Ankara’dan bildiriyor

Seçimlerin galibi Özgür Özel oldu. CHP’de saat, saat değişim…

Emin Varol

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın galibi Manisa Milletvekili Özgür Özel oldu. Özel 2. Tur seçimlerde 812 oy aldı.

CHP’nin 38 Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçimlerinin kazananı ilk turda belli olmadı. Genel başkanlık seçimi 2. tura kaldı.

İlk turun tamamlanmasından sonra, saat 23.11 sıralarında, Kılıçdaroğlu’nun kazandığı haberi salonda coşku ile karşılandı. Kılıçdaroğlu taraftarları salonda tezahürat yapmaya başladı. Alkış ve ıslıklarla “halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları attılar.

Saat 23.11

Fakat bu sevinç kısa sürdü. Resmi açıklamaya göre, saat 23.00’de kapanan sandıklardan 11 dakika sonra, oyların sayımında iki adayın oyları salt çoğunluğu sağlayamadığı ve seçimlerin 2. Tura kaldığı anlaşıldı.

İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. 18 oy geçersiz sayıldı.

Adayların seçimi kazanabilmesi için salt çoğunluk gerekiyor, salt çoğunluk ise 684 oy ile sağlanabiliyor.

İkinci tur seçimlerinde de salt çoğunluk sağlanamazsa en fazla oyu alan adayın kazanacağı üçüncü tura geçilecek.

Saat 24.00

  1. turda oy kullanma gece 24.00’de başladı. Oy kullanma sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekildiği haberi geldi. Kemal beyin yol arkadaşı Bülent Kuşoğlu, “Kılıçdaroğlu çekiliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu yarıştan çekilmeyi yakın kurmaylarıyla tartıştı. Ancak kabul edilmedi. Kısa bir süre sonra da Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, bunun doğru olmadığını ve Kılıçdaroğlu’nun oyunu kullanacağını açıkladı.

Saat 01.28

Bu açıklamanın ardından Kemal bey kurultay salonuna geldi. Kılıçdaroğlu oy kullanmak üzere salona geçti. Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu da salona döndü. Özgür Özel’in de kurultay salonuna gelmesi ve oyunu kullanması bekleniyor.

Bu yaşananlar sırasında partililer salondan ayrılmadı ve sürekli marşlar okuyarak tezahüratta bulundular.

Saat 02.08

Oyunu kullanan CHP Genel Başkanı salondan ayrıldı. Arabasına binerek uzaklaştı. 2. Tur sonuçları evinde izleyeceği bildirildi. Bu seçimleri kaybettiği anlamına geliyordu.

Saat 02.36

  1. tur oy kullanma ve sayım sonuçları bekleniyor. Salonda yeniden sloganlar atılmaya başlandı. Ali Mahir Başarır, Veli Ağababa zıplayarak, sarılarak birbirlerini kutladı. Özgür Özel’in seçimleri kazandığının ilk işaretiydi.

Özgür Özel taraftarları “iktidar” ve “değişim” sloganları atıyor. Partililer salona yeniden döndü ve kalabalık giderek artıyor. İmamoğlu yeniden sahneye döndü ve konuşma kürsüsünden 2. Tur sonuçlarını açıklamaya hzırlandı.

Saat 02.50

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, kesin sonucu açıklamadan önce “CHP’nin Yeni Genel Başkanı” diyerek Özgür Özel’in seçimi kazandığını açıkladı. Özgür Özel’in, açıklama yapılıncaya kadar sahneye gelmemesini istedi.

Sonuçlar ekrana yansıtıldı. Özgür Özel 2. Turda 812, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu. Kılıçdaroğlu’nun 13 yıl süren genel başkanlığı bugün sabaha karşı gerçekleşti

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, “CHP’nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel olmuştur. Kutluyoruz, başarılar diliyoruz demokrasimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek yeni genel başkanı açıkladı

Saat 02.55

İmamoğlu, teşekkür konuşmasını yapmak üzere Özel’i kürsüye davet etti.

Özgür Özel, teşekkür konuşmasında, “hayatımın en büyük onurunu yaşıyorum” diye başladı. CHP’nin 100.yılında kurulan ilk sandığında görev yapan Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

“Eski başkanlarımızın emanetine sahip çıkmak görevimizdir. Omuzuma yüklediğiniz sorumluğun farkındayım. Ben sizlere güveniyorum. Anneme babama kardeşime eşim ve kızıma teşekkür ederim.

Beni yetiştiren tüm öğretmenlerime, lise arkadaşlarıma ve sizlere teşekkür ederim.

Düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri yukarı baktırmak, yüzleri güldürdük. Umut içindeyiz bu salondan dışarı kırgınlık çıkartmayacağım.”

Yerel seçimler için seferberlik ilan eden Özgür Özel, şöyle devam etti:

“ Örgüte verdiğim sözleri tutacağım. Yarın 81 il başkanımızla toplanacağım. İlk ziyareti Hatay’a yapacağım. Deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım Osmaniye’ye söz verdim, geliyorum.

Zafer bir adayın değil, zaferin galibi CHP’lilerdir. Yerel seçim zaferi için yola çıkıyoruz yolunuz açık olsun”

Konuşmasının sonunda İmamoğlu ile el ele zafer işareti yaptı.

Böylece CHP’de yeni genel başkan dönemi başladı

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.