Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Muğla tamam ya Bodrum ne olacak?

    Bodrum’un popüler Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı CHP Genel Merkezi Muğla Büyükşehir için ayırınca o zaman Bodrum kime teslim edilecek?

    Rakipler ise güçlü. AK Parti ve MHP ittifakı İYİ Parti’yi veya İYİ Parti’den ayrılan Mehmet Tosun’u aday göstermesi halinde CHP’nin işi Bodrum’da epey zora benziyor.

    -Ahmet Aras Muğla’yı çok rahat alır

    Yine iddia ediyorum Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir seçimini de çok rahat kazanacak. Çünkü AK Parti’nin çıkardığı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ahmet Aras’ın yanında çok zayıf kalır.

    Bunları zamanı geldiğinde yazacağım. Sonuç öyle ya da böyle Muğla Büyükşehir Belediyesi seçimini Ahmet Aras çok rahat kazanır.

    Ahmet Aras sahanın içinden geliyor

    Çünkü Muğla’nın has evladı. 5 yıllık İlçe belediyecilik deneyimi var. Sahanın ta içinden geliyor. Muğla onu tanıyor ve seviyor. AK Parti adayı Aydın Ayaydın ise Güneydoğu Anadolu Muğlalılara göre “yabancı” Belediyecilik tecrübesi ise hiç yok. Tek avantajı iktidarın adayı.

    -CHP için şimdi sorunun büyüğü Bodrum’da

    Asıl sorun şimdi Bodrum’da. Onun için Bodrum için Ahmet Aras diye diretiyordum. Rakip AK Parti MHP ittifakı İYİ partiden istifa eden Mehmet Tosun’u yanlarına alıp seçime girerse ve CHP’de iyi güçlü bir aday çıkaramazsa Mehmet Tosun Bodrum seçimini çok rahat alır. Onun için şimdi CHP Bodrum için kuvvetli bir aday bulmalı. Yoksa şansı yok.

    -Yaşar Çelikkan ya da Mehmet Kocadon Bodrum’a taze kan

    Ahmet Aras’ın Bodrum’daki sağ kolu olan Başkan yardımcılarından Yaşar Çelikkan Bodrum için biçilmiş en iyi adaydır. Bir kere uzun yıllar Bodrum Belediyesi’nin her kademesinde çalışmış. Bodrum’un sorunları İle boğuşmuş. Çekirdekten belediyeci, Bodrumlu onu tanıyor. Disiplinli oluşu İle tanınıyor. Ahmet Aras İle çok iyi anlaşıyor. Bu ikili Bodrum’u uçurur.

    -İkinci alternatif de Mehmet Kocadon’dur

    Bodrum’un 10 yıl Başkanlığını yapan Mehmet Kocadon’da ikinci alternatifi midir? Bodrum’da tanınır. Seveni de sevmeyeni de olsa da kuvvetli seçmen desteği vardır. Belediyecilik tecrübesini tartışmaya da gerek yok. Bodrum’un kendi çocuğudur. Ancak Ahmet Aras İle uyumu nasıldır onu bilemem.

    -CHP’nin Bodrum adayı Bodrum sorunlarını bilen ve belediyeci olmalı

    Bu saatten sonra CHP’nin Bodrum’u ve belediyecilik deneyimi olan aday üzerinde çalışmalı. Aksi takdirde hiç şansı yok. Diğer aday adayları İktidarın desteğini almış Mehmet Tosun karşısında pek varlık gösteremez.

    Bazen acı gerçekler vardır. CHP Ahmet Aras’ı Muğla Büyükşehir’e çekince elinde aday açısından ağır topu kalmadı. Tek yolu ya yeni kan belediyeci Yaşar Çelikkan ya da eski Başkanı Mehmet Kocadon’dur.

    Sevgi ve Saygılarımla
    Tandoğan UYSAL

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.