Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    İsveç’te olsaydı tüm liderler TV’de Hodri Meydan derlerdi!

    Türkiye’ye ilk yazımda İsveç modeli demiştim ya, Türkiye’nin o kadar örnek alacak şeyi var ki, 14 Mayıs’ta Türkiye’yi sandık başına çağıran zatlar önce bu modeli incelesin.

    Seçime 1 hafta kala akla kara belli oluyor

    Seçim atmosferinde insanlar parti liderlerinin nerede ne dediğini takip edemiyorlar. İsveç seçimlere 1 hafta kala tüm parti liderlerini eskiden Türkiye’de olduğu gibi ekran başına toplayarak aynı sürelerde tarafsız gazetecilere soruları sorduruyor.

    İşte o zaman ülke televizyon başına kitleniyor. Kimin gerçekçi, kimin ne olduğunu anlayarak oyunun rengini belirliyor. İsveç yıllardır seçim öncesi liderler bunu bir gelenek haline getirerek sürdürür.

    AK Parti bunu da yozlaştırdı

    Hiç bir liderin de AK Parti lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi buna kayıtsız kalmaz.

    Çünkü bu liderlerin arasında meydana gelecek tartışmalarda ekran başındakiler hangi liderin daha net, inandırıcı ve gerçekçi olduğunu görüyor. Türkiye’de maalesef AK Parti döneminde bu liderler arası gelenekte bozularak yozlaştırıldı.

    Medya bile medyalıktan çıkmış

    AK Partinin 21 yıllık iktidarında her şey yozlaştırıldı. Medyadaki bölünmüşlük ve taraflılık artık ayyuka çıkmış desek abartmış olmayız. Aslında bu demokrasiye yapılmış bir darbedir.

    Türkiye’de seçmenin doğru haber alacağı bir medya kuruluşu yoktur. Basın kuruluşundan tutun yazarından muhabirine kadar tribüne oynayan bir amigo gibiler.

    Böyle bir ortamda bilinçli ve sağlıklı bir seçimde olamaz. İnanın Türkiye’nin İsveç’ten örnek alacağı o kadar çok şey var ki yazmakla bitmez.

    Bir seçimi yaparken onun özgürlüklerini bile sağlayamayan Türkiye’nin 100 yıllık demokrasine aykırı bir koşullarda Türkiye 14 Mayıs seçimlerine doludizgin gidiyor. Haydi hayırlısı diyelim.

    Sevgi ile kalın!

    Tandoğan UYSAL Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.