Bodrum Gündem

17 DSİ görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı

17 DSİ görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı

Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu üyelerinin yapmış olduğu suç duyurusuna T.C. Aydın Valiliği tarafından soruşturma izni verildi.

Bodrum Gündem Haber

Sık sık patlayan DSİ Bodrum İsale Hattı ile ilgili, Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu üyelerinin 11 Eylül 2023 tarihinde Bodrum Adliyesi’ne, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Görevi İhmal” gerekçeleri ve ekli deliller ile yapılmış olunan suç duyurusuna, T.C. Aydın Valiliği tarafından ilgili DSİ kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi.

Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu üyeleri Gürol İnan, Tuğrul Acar, Hasan Paçal, Eftal Köklü ve İzzet Avni Kayahanlı tarafından yapılan açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Soruşturma iznine göre; 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun “Görevlilerin Ceza sorumluluğu” başlıklı 28. maddesi doğrultusunda, bu işin yapımında harcanan ciddi miktardaki kamu kaynağına rağmen hedeflenen kamusal faydanın tam olarak elde edilememesinden müteselsilen sorumlu oldukları anlaşıldığından,  Kesin Kabul Komisyonu Başkanı, Kesin Kabul Komisyonu Üyeleri, Yapı Denetim Amirleri, Yapı Denetim Görevlileri, Yapı Denetim Görevlisi Yardımcıları ve Tespit Komisyonu Üyesi olmak üzere 17 kişi hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi hükmü uyarınca soruşturma başlatıldı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.