Bodrum Gündem

CHP’den Hulusi Akar’a Transfer Teklifi

Hulusi Akar teklife “hayır” demedi. Akar, “Transfer mevsimi daha açılmadı. Gelin ata binmiş ‘ya kısmet’ demiş, bakalım.” diyerek kapıyı açık bıraktı.

 Hulusi Akar’a CHP’ den transfer teklifi…

14 Mayıs seçimlerinden sonra görevden alınan bakanlar, önce milletvekili yapıldı, sonra da TBMM’de komisyon başkanlıklarına getirildi.

TBMM’de, Meclis Başkanlık Divanı’ndan sonra “en itibarlı” makamlar, komisyon başkanlıklarıdır. Oda, sekreter, danışman, makam arabası gibi her türlü ihtiyaçları Meclis tarafından sağlanır.

O nedenle bakanlık görevlerinde “itibara” alışmış olan bakanlar, komisyon başkanlıklarına getirilerek, “itibarlarından tasarruf edilmemiş” olur.

Bunlardan biri de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dı.

5 yıllık Milli Savunma Bakanlığı’ndan sonra, Hulusi Akar mağdur edilmedi. Kayseri’den milletvekili adayı gösterildi ve siyasi yaşamında ilk kez milletvekili seçildi.

Akar, Erdoğan’ın isteği ile TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanlığına getirildi.

Milletvekili odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binasında kendisine “bakla” kadar bir oda tahsis edildi. Sekreteri, sonradan camla kapatılan bir camekanda oturuyor.

Hulusi Akar bugünlerde, kendi deyimiyle “acemi milletvekili” olarak, Meclis Kampüsünü tanımaya çalışıyor.

Sıra, Milli Savunma Komisyonu çalışmalarına geldi.

Komisyon üyeleriyle iki kez bir araya geldi. İlk toplantı “tanışma” toplantısıydı. 26 üyesi olan komisyonda temsilciler, kısaca öz geçmişlerini anlattı.

Muhalefet “adam yerine konulmayı” istedi

Komisyonun eski üyelerinden CHP’li Özgür Ceylan, geçen dönemde yapılan görüşmelerde “bir virgülü bile değiştirmeyi” başaramadıklarından yakındı. Özgür Ceylan, muhalefet milletvekilleri olarak komisyon çalışmalarında, “dinlenilmek” ve “adam yerine konulmak” istediklerini söyledi.

Akar: Seçimde ilk olarak CHP’ye gittim

Komisyon Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, komisyon çalışmalarında tarafsız davranacağına söz vererek muhalefete güvence verdi.

Bunu da bir örnekle anlattı:

“Ben, 14 Mayıs’taki seçim meydanına çıktığımda ilk olarak, Kayseri’deki Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını ziyaret ettim” diyen Akar, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’i işaret ederek, “beyefendiyle, değerli kardeşimizle CHP İl Merkezi’nde görüştük, çok samimi konuştuk. Hatta annemin bir arkadaşıyla da orada karşılaştık, birbirimize sarıldık…”

CHP’den Hulusi Akar’a transfer teklifi

Kayseri’den ilk defa seçilen CHP Milletvekili Aşkın Genç de Hulusi Akar’ın anlattıklarını doğruladı.

Ardından da “Tabii, tabii. Sayın Bakanımızı bizim partiye (CHP’ye) transfer edeceğiz. CHP’de çok tanıdıkları var” diyerek bir transfer teklifi yapmış oldu.

Hulusi Akar teklife “hayır” demedi

CHP’li Genç’in daveti salonda gülüşmelere neden oldu.

Ancak, AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar bu teklife “hayır” demedi. Akar, “transfer mevsiminin henüz açılmadığını” hatırlatarak şu cevabı verdi.

“Transfer mevsimi daha açılmadı. Açılınca kim kime gidecek göreceğiz. Gelin ata binmiş ‘ya kısmet’ demiş, bakalım.”

Hulusi Akar, KKTC ve Azerbaycan’a gitti

Eski bir bakanın başkanlığında çalışmalarına başlayan Meclis Milli Savunma Komisyonu, 14 Mayıs seçiminden bu yana sadece 2 kez toplandı.

Henüz herhangi bir kanun teklifi görüşmedi.

Ancak, tanışma toplantısında, komisyonun çalışma programı için yol haritası çizildi.

Yurt içi ve yurt dışı seyahatler planlandı.

Hulusi Akar bakanlık döneminde kalan bir alışkanlıkla, ilk yurt dışı seyahatini KKTC ve Azerbaycan’a yaptı. Önümüzdeki günlerde de Moğolistan’a gitmeye hazırlanıyor.

İlk yurt dışı gezilerin KKTC ve Azerbaycan’a yapılması Cumhurbaşkanı-Meclis Başkanı ve Başbakan düzeyinde uygulanır.

Kendi deyimiyle “acemi milletvekili” olan Hulusi Akar, bu uygulamayı TBMM’ye de taşımış oldu.

Moğolistan’a hazırlanıyor

Hulusi Akar, henüz iki kez toplanan ve bir kanun teklifi bile görüşülmeyen komisyon başkanlığında yurt dışı gezilerine Moğolistan’la devam edecek.

Moğolistan Güvenlik ve Dış Politika Daimi Komisyonu’nun daveti üzerine bu ülkeye gitmeye hazırlanıyor.

Hulusi Akar, yurt içi geziler de planlıyor.

Komisyon toplantısında Akar, “Urfa’dan kebap sözü aldık, mutlaka gideceğiz” sözleri gülüşmelere neden oldu. Şanlıurfa Milletvekili Cevheri de “sizi Urfa’da ağırlamaktan onur duyarız Sayın Başkanım” diye cevap verdi.

Tutanaklardan rahatsız oluyor

Hulusi Akar, Milli Savunma Komisyonu’ndaki görüşmelerin tutanak altına alınmasından rahatsız olduğunu söyledi.  “Burada her şey tutanağa geçiyor. Bu da tabii stres yapıyor” diyerek konuşmasını sınırlandırdı. Kameraların olmadığı tutanakların tutulmadığı komisyon dışındaki toplantıların çok daha rahat bir ortamda yapıldığını belirtti.

Buna rağmen komisyon üyelerine bir de hikaye anlattı:

Paşalar çok konuşur…

“Adam terhis olmuş köyüne gitmiş. Çınarın altındaki bir kahvehane de toplanmışlar. Yaşlılar, “nasıl geçti?” diye sormuşlar. “İyiydi demiş asker. “En çok neden korkardın?” diye sorduklarında ise “Paşaların konuşmasından” diye cevap vermiş. “Niye?” diye sorulduğunda ise “Bir başladı mı bitmek bilmiyor” cevabını vermiş.

Gülüşmeler arasında komisyon 2. çalışmasını tamamlarken, Hulusi Akar, komisyon üyelerine birer şarj cihazı hediye etti.

Ne dersiniz, transfer sezonu açıldığında,

Hulusi Akar CHP’ye geçer mi?

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.