Bodrum Gündem

Şengün Alacaklı’nın Resim Sergisi

“Seyretmek maviyi, yeşili/Tüm renkleri/Doğa ile bütünleşmek/ tüm güzellikleri…” – Ressam Hesna Şengün Alacaklı

Hesna Şengün Saatçi Alacaklı kimdir?

Fethiye doğumlu. Ankara Kız teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nun Çocuk Gelişimi-Biçki Dikiş Bölümünden mezun oldu.

Eğişinin görevi nedeniyle değişik illerimizde 26 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu ve Kadıköy’e yerleşti.

Kimi sosyal yardım kurumlarının üyesidir. Zamanını resim yapmakla değerlendirerek kişisel resim sergileri açtı. Yapıtları yoğun beğeni aldı.

Resim yapmak yanında şiir Yazmak uğraşını sürdürmektedir İnsan Yaşadıkça adlı şiir kitabı mevcuttur.

Geçmişte Kadıköylü Ressam Hesna Şengün Saatçi Alacaklı‘nın kişisel resim sergisi, Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Galeri Maltepe salonunda  “Fırçamdan Tuale Yansıyanlar” adıyla 02 Ocak 2018 günü açılmıştı.

Sergi salonuna giriş yaptığımda yakınlarım olan Emel & Mehmet Serin çiftinin de orada olduklarını gördüm. Onlarla ve Melih &Ufuk Alacaklı kardeşlerle söyleşimiz sürdü.

Bu yıl oğulları Melih ve Ufuk Alacaklı, çaba gösterdiler. 11 Haziran 2020 yılında rahmetli olan annelerinin yapıtlarını Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi Salonunda sergileyerek unutmadıklarını, bir bakıma onu anmayı gerçekleştirdiler!

Sergisinde doğayı, insanları, hayvanları, çocukları, doğanın ışıklarını, güzelliklerini anlatmak amaçlı salonun duvarlarını nakışlayan Alacaklı’nın resim sergisine sanatseverler ve davetlilerin ilgi gösterdikleri gözlerden kaçmadı. Sergi 02-15 Mart 2024 tarihleri arasında görülebilir.

*

“Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık… Olur.” M. Kemal ATATÜRK

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Melih dedi ki:

    Muhsin bey kaleminize sağlık yine şair olarak duygu yoğunluğu olan bir yazı yazdınız.