Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Erdoğan hayatının son seçimini de kazanmak istiyor

    Ekonomi de sınıfta kalan Cumhur İttifakı seçimlere 1 değil 10 adım önde giriyor havası estiriyor.

    Şurada 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Cumhur İttifakı’nın seçimlere 1 değil sanki 10 adım önde girdiği gün gibi ortada.

    Çünkü bir önceki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde olduğundan daha da kötü ekonomik koşullarda seçime giden Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın miting meydanlarında azalmayan bir kalabalık ve coşku var.

    -Burası Türkiye şaşmamak gerekir.

    Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı AKP’nin mitinglerine baktığınız zaman, ülke genelinde dibe vurmuş bir ekonomik krize rağmen büyük coşkuya bir anlam veremiyorsunuz.

    Normalde böyle yoğun ekonomik kriz yaşatan iktidarların miting meydanlarının çok ötesinde bir kalabalık ve coşku görüyoruz.

    Oysa çarşı pazarda dolaştığımız zamanda mutfakta yangın var isyanlarını da bu ülkede duymayan yok.

    İşte Türkiye böyle garip bir ülke demekten yine kendimizi alamıyoruz.

    -Muhalefet halka iyi anlatırsa seçim farklı bitebilir

    Onun için AKP mitinglerindeki coşkuya rağmen CHP ve diğer muhalefet kendisini çok iyi anlatabilir ise sonuç tam tersine de dönebilir.

    Cumhur İttifakı’nın iktidar partisi AKP’nin elindeki medya gücü ile ülkeye istediği gibi dizaynı çok rahat veriyor.

    -Hayat pahalılığı var ama yok

    AKP’nin bu yerel seçimlerde en büyük tokatı yerse hayat pahalılığının etkisinden yiyeceğine yönelik bir beklenti olmasına karşın, miting meydanlarındaki atmosfer pek de öyle demiyor. AKP’nin son kozu “Ya bizden olursanız hizmet alırsınız” mesajında saklı

    -Erdoğan yaşamının son seçimin kaybetmek istemiyor

    AKP Genel Başkanı ve Türkiye’nin 22 yıl başındaki deneyimli siyasetçisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belki de hayatının son seçimini kaybetmemek için kartlarını çok açık ve net ortaya koyuyor.

    -Ya bizden ya hiç

    Recep Tayyip Erdoğan, seçim takviminin başlamasından bu yana çok açık ve net aynı zamanda da hiç çekinmeden seçmene şu mesajı veriyor. “ Bizim adayımızı seçerseniz. hükümetin desteğini alır ve müreffeh bir yaşantı sürerseniz”

    Aksi takdirde de şimdiki gibi kaderinize razı olursunuz” diyor.

    -Ya herro ya merro diyor

    Kısacası AKP lideri Erdoğan, bu seçimlerdeki en büyük kozu “ ya herro, ya merro” yani bir başka deyişle de “ ya hürriyet ya ölüm” demeye getiriyor.

    Bir de bunu nerdeyse her miting alanında çok rahat söylüyor.

    -Örneğin bunu Muğla ve Bodrum için bunu nasıl okumalıyız?

    Eğer Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesini bugün olduğu gibi CHP kazanırsa, bugün olduğu gibi başlarının çarelerine kendi bakacak. Hükümetten bir kuruş işlemez anlamında okumak ortak mantıktır.

    -CHP ve diğer muhalefet dersine iyi çalışırsa bir mucize olabilir

    İşte bu AKP iktidarının korku algısını bir baskı olarak topluma yaymak ve anlatmak muhalefetin başarısına bağlıdır.

    AKP iktidarının bu seçimlerdeki en büyük kozu korku algısı yaratıp seçimleri kazanmaktır.

    Eğer AKP liderinin yaymak istediği bu korku algısını CHP ve diğer muhalefet iyi işlerse topluma iyi anlatırsa seçimi lehlerine döndürebilirler.

    Aksi takdirde bu seçimde de Cumhur İttifakının zaferi ile sonuçlanır.

    Çünkü AKP iktidarıyla geçecek 4,5 yıllık sürede kimse susuzluk çekmek istemiyor. Trafik yoğunluğu istemiyor. Tertemiz deniz, pırıl, pırıl asfaltlanmış yollar istiyor. Artı kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Her şeyin ötesinde de AKP lideri hayatının belki de son seçimini kaybetmek istemiyor.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.