Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Aydın Ayaydın’dan Akbelen için bomba gibi bir açıklama

    Aydın Ayaydın, ‘’Ben Belediye Başkanı olsaydım gereğini yapardım”

    AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Aydın Ayaydın, geçtiğimiz günlerde CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ahmet Aras’ın kendisine yönelik Akbelen’de ağaçlar kesilirken ‘’Aydın Bey neden ağaçlar kendisini bağlamadı diyor. Bunu çok talihsiz bir demeç olarak görüyorum. Benim o tarihte hiçbir görevim yok. Yaşayan sade bir vatandaşım. Ben o tarihte benimsemediğimi de açıkladım’’ diye konuştu.

    -Aras ve Gürün niye ağaçlara kendilerini bağlamadılar?

    AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Ayaydın, Ahmet Aras’ın kendisini suçlayacağına kendilerine bakmalarını da kaydederek, ‘’Sayın Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı, Osman Gürün Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı. Ben ikisinin de gidip kendilerini ağaçlar kesilmesin diye kendilerini ağaca bağladıklarını görmedim’’ dedi.

    Aydın Ayaydın, kendisinin hiç bir makamı temsil etmezken böyle bir eylemin hiç bir bir etkisinin olmayacağını da belirterek ‘’Bu ne büyük bir samimiyetsizlik. Asıl sorumlu olan kişilerin bu eyleme katılması ve en önde olması gerekirdi. Ben onlar gibi o gün görevlerde olsaydım. Gereken neyse yapardım. Ağaçlara siperse siperde olur ve Akbelen ormanlarının korunması için ne gerekiyor ise yapardım’’ diye konuştu.

    -Mesela 190 tarım parselini nasıl kurtardım

    Aydın Ayaydın, muhalefetin tek yaptığı şeyin eleştirmek olduğunu en son Akbelen’deki 190 parsel tarım arazisinin kömür ocağı olmasını kendisinin yaptığı girişim ile önlediğini vurgulayarak, ‘’BU karar çıktığı günün sabahı saat 9,30’da ben hemen bahsedilen 3 köye gittim. Etkilenecek vatandaşlarla görüştüm. Onların tepkilerini ve taleplerini aldım’’ dedi.

    -Ben bunları yaparken Ahmet Aras uyuyordu

    Aydın Ayaydın, Akbelen’deki 190 parsel tarım arazisini kurtarmak için sabah saat 9,30 arayışlara girerken, Ahmet Aras’ın yatağında uyuduğunu da kaydederek, ‘’Daha kararnameden haberi yoktu. Ben saha adamıyım. Hemen sahaya indim vatandaşlarla bütünleştim. İş ürettim, işin takipçisi olup sonuca gittim. Onlarla aramızdaki tek fark onlar çözüm odaklı çalışmıyor’’ dedi.

    -Onun için adım Aydın Ayaydın ve Muğla’nın sorunları için seçildim

    Aydın Ayaydın, Akbelen için çıkan kararnameyi tabii ki Cumhurbaşkanına götüreceğini ve ikna ederek Cumhurbaşkanına çözüme ulaştığını da kaydederek, ‘’Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da sonuçta bizim gibi bir insan. Yanlış bir şeyi götürdüğün zaman çözülemeyecek bir sorunda yoktur. Nitekim de öyle olmuştur. Sorun üretme yerine, çare üretmek gerekir. Ben bunu yapıyorum. Onun için adım Aydın Ayaydın ve Muğla’nın sorunlarını çözmek için seçildim’’ dedi.

    Stockholm’den Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Nilgün barutçu dedi ki:

      Siz de Çok yalancısınız Aydın ayaydın.. Biz sade vatandaş olarak oralara gittik kendimizi siper ettik ağaçlara jandarmalar bizi jopladılar siz neredeydiniz o zaman halkı jandarma joplerken siz neredeydiniz ağaçlar kesilirken neredeydiniz bırakın bu ayakları Halk bütün doğruları biliyor. genede cahil halkı kandırmak için üçbeş oy alabilme şansınız vardır diye yaptınız bunları ,Ahmet Arasa da bugün atmak Çamur atmak istemenizi anlıyorum ama hak vermiyorum her zaman Atatürk’ümün partisi CHP diyorum ATATÜRKÜMÜZ bir tek ağaç için evin yönünü değiştirmişti..