Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras’tan Aydın Ayaydın’a sert yönde açıklamalar

    Ahmet Aras, “Aydın bey’e neden Bodrum’a yerleştin diye” sormak gerekir.

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, rakibi AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’a ve AKP’ye yönelik sert eleştiriler geldi. Rakibi Aydın Ayaydın’a yönelik çok soğukkanlı ve sert açıklamalarda bulunan Ahmet Aras, Muğla seçimlerini kendi açısından çok zorlu görmediğini belirterek “ Muğla kararını vermiş” diyerek seçimi kazanmış bir özgüvenle konuştu. Ahmet Aras ile yaptığım özetle şöyle:

    -AKP belediyelerinde kültür ve sanat biter

    Ahmet Aras, AKP’nin belediye olduğu yerlerde sosyalleşmenin, kültür ve sanatın bittiğini kaydederek, “Festivaller yasaklanıyor. Bunların hepsini Türkiye biliyor ve yaşadı. Belediye Binalarından Atatürk portrelerini kaldırıyorlar” diye konuştu.

    -Aydın Ayaydın neden Bodrum yerleşti?

    Ahmet Aras, Aydın Ayaydın’a seslenerek, “Aydın bey gitsin bakalım Fatih Belediyesinde yaşam tarzını koruyabilecek mi?” diye de soru yöneltti.

    Ahmet Aras, röportajımızda, Aydın Ayaydın’ın aday olduğundan beri sürekli “ Yaşam tarzına müdahale olmayacağına yönelik teminat vermesinin mesajlarını da şöyle değerlendirdi:

    “Ona neden Bodrum’a gelip yerleştiğini sormak lazım. O Bodrum’da niye yaşıyor?

    Bodrum’da bu özgürlük olduğu için yaşıyor. Bu demokrasi ve barış ortamı olduğu için yaşıyor. Onun için Bodrum’da diye konuştu.

    -Aydın Ayaydın’ı Muğla sokaklarında tanıyan yok

    Ahmet Aras, AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Muğla sokaklarının tanımadığını kaydederek” Benimle televizyon canlı yayınlarında sürekli karşılıklı görüşme teklifinde bulunuyor.

    Genel Merkez’e bu konuyu sordum. Aydın Ayaydın, Muğla sokaklarında tanınmıyor ki, senin adınla pirim yapmak istiyor dediler.

    Onun için ona bu şansı niye vereyim ki. Ondan çekinecek bir durum da ortada yok” diye konuştu.

    -Aydın bey devlet kapısını çalarım diyorsa ben niye çalamayayım?

    Ahmet Aras, AKP adayı Aydın Ayaydın’ın seçmene sürekli mesajlarında başkan olursa devletin tüm kuruluşlarının, Bakanlıkların kapılarını çalacağını hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a giderek sorunları çözecek tek adam olduğu söylemlerini de şöyle değerlendirdi:

    “Biz düşman değiliz ki, Bizde bu ülkenin insanıyız. Vatandaşın hizmet et diye yetkisini alan kişiyiz. Aydın bey devlet kurumlarının Cumhurbaşkanının kapısını çalarak Muğla ve 13 ilçesinin sorunlarının çözeceğini söylüyorsa ben de çalarım. Bunda ne var ki.

    Yeter ki, bana karşıda iyi niyet olsun bize destek versinler.

    Biz düşman değiliz ki. Bizim de hayalimiz bir hayalimiz var. Bu hayali gerçekleştirmek için buradayız.

    Muğla ve 13 ilçesini doğa dokusunu bozmadan tarihi ve güzellikleri ile korunmuş bir şekilde turizimde bir marka kenti ve dünya kenti merkezi haline getirmek istiyoruz.

    Biz iyi niyetliyiz. Yeter ki karşı tarafta iyi niyetli olsun”

    -Muğlalılar tehdit ve rüşveti sevmez

    Ahmet Aras, bir Muğla çocuğu olarak Muğlalıları çok iyi tanıdığı için böyle tehditler ve rüşvetleri hiç sevmediklerini kaydederek “ Muğlalılar artık neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Onlara hiç güvenleri yok. Muğlalılar 31 Martta onları sandığa gömecekler” diye konuştu.

    -Aydın Ayaydın neden AKBELEN için ağzını açmıyor?

    Ahmet Aras, AKP Muğlalar için hayatı önem taşıyan Akbelen’de geçen sene yaşananlar için neden Aydın Ayaydın’ın ağzını açmadığını da sorarak şunları söyledi:

    “ Akbelen, tüm Muğla kararını vermiş. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Muğlalılar öyle kandırılacak insanlar değiller. Onların çok büyük beklentileri de yok. Muğla kararını da vermiş. Bu seçimi bizim açımızdan zorlu bir seçim olarak görmüyorum.

    -Cumhurbaşkanının veremediğini Aydın Bey nasıl verecek?

    AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın Muğla’da ikameti olan ve 15 bin TL’nin altında emekli maaşı olan emeklilere ek 5 bin TL’nin sosyal yardım adı altında Muğla Büyükşehir Belediyesinden sağlanacağına yönelik açıklamalarını da seçim yatırımı olarak değerlendiren Ahmet Aras, şunları söyledi:

    “ Bunların hepsi seçimi etkilemek için yapılan seçim vaatleri. 2024 yılını emeklilik yılı yapacağını taahhüt eden Cumhurbaşkanı bile emekliye ek zam yapacak kaynak yok diyor.

    Muğla’da 255 bin emekli var. 5 bin lira verdiği anda Muğla Büyükşehir’in nüfusu 5,5 milyar TL bu bütçe ile böyle bir şey yapması imkânsız.

    Bunların hepsi olmayacak seçim yatırımı. Cumhurbaşkanı bile emekliye veremiyor Aydın Bey 5,5 milyar bütçesi ile nasıl verecek?

    Hepsi hikâye, yalan. Sen ayrıca sadaka mı dağıtıyorsun?

    Bol keseden atıp duruyor. Muğlalılar olmayacak duaya amin demez. Boş laflara karnı tok”

    -1 Nisan’da inşallah gemileri alıp gitmezler

    Aydın Ayaydın’ın Cumhurbaşkanı ile görüşerek Marmaris ve Fethiye Körfezlerini temizlemek için limana gelen özel temizleme gemilerinin de bir seçim yatırımı olarak değerlendiren Ahmet Aras, “ Devlette böyle imkân varsa neden şimdiye kadar yapmadılar diye sorulmaz mı? Onlara buradan şimdi söylüyorum.  Sakın 1 Nisan’da bu gemileri de alıp götürmesinler.  Ben her iki körfezi de temizlerim. Ayrıca DSİ ve Çevre Bakanlığı şimdiye kadar bu temizlikleri niye yapmamış. Millet artık uyandı. Bunları yemiyor” diye konuştu.

    -Biz gazeteciler siyasiler ile seçmen arkasında bir köprüyüz

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ahmet Aras ile sert açıklamalı bir röportaj oldu.

    Bakalım röportajın bir tarafı olan Sayın Aydın Ayaydın’a da birçok konuda yanıt hakkı doğdu.

    Amacımız iki Başkanı birbirine çarptırmak değil. Ancak seçim atmosferinde doğal olarak böyle bir durum ortaya çıkıyor.

    Her iki Başkan adayına da anlayışları için teşekkür eder ve başarılar dilerim.

    Sonuçta bir demokrasi ortamında bunların olması da çok doğal. Herkesin tek amacı doğruyu bulup Türkiye’nin kazanmasıdır.

    Biz gazetecilerin amacı da siyasiler ile seçmen arasında bir köprü olup bütün doğallığı ile seçmeni seçime hazır hale getirmektir. İsveç’in başkenti Stockholm’den bir nebze olsun Türkiye’deki seçimlere katkı koyabiliyorsam ne mutlu bana.

    Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.