Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    İnşallah bu vaatler sözde kalmaz

    Türkiye’nin bir kere tuzu kuru ülkeler arasında olmadığını artık ayağı yere basan herkes bilir. İşte 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde salt seçim kazanmak için Belediyelerin Büyükşehir adaylarından gelen Türkiye’nin ekonomik şartlarına uygun olmayan ucu açık vaatler insanı adeta şok ediyor.

    Hadi klasik belediye hizmetlerini dört dörtlük hatta abartılı yapacaklarını söyleseler bir nebze anlayacağız.

    Ancak ek emeklilik yardımından tutan, iş kurma, yeni evleneceklere çeyiz yardımına kadar şimdiye kadar, alışık olmadığımız, duymadığımız bir sürü yardımlarla tanışır olduk.

    -Önüne gelen sosyal yardımcı oldu

    İnanın 40 yıldır Avrupa’da yaşayan biri olarak, bu tür sosyal yardımlar seçimler öncesinde partiler arasında bir rekabet aracı oluşturmaz. Bu tür sosyal yardımlar daha çok merkezi hükümetin inisiyatifi ve programındadır.

    O nedenle gerçekçi pencereden Türkiye’nin koşullarına bakıldığında bu vaatler pek de inandırıcı gelmiyor desem abartmış olmam.

    Ancak ne olursa olsun, bu seçimleri ne pahasına olursa olsun kazayım ise bu de ileriki aşamada siyasilere olan güvensizliği daha da perçinler.

    -Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Bir birimizi kandırmayalım

    Daha dün bu ülkedeki Merkezi Hükümetin lideri konumundaki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçinemediğinden yakınan 10 bin TL emekli aylığı olanlara ek yardım yapacak kaynağın olmadığı için bir şey yapılamayacağını söylemedi mi?

    Bu ülkede ucuz et satışları olduğundan sabahın erken saatlerinden ekonomisi kötü olan insanların sabahın erken saatlerinde 1 kg et almak için uzun kuyruklar oluşturduğunu biliyor muyuz?

    Yok efendim askıda ekmekmiş, yok askıda simitmiş haberlerini bu ülke insanları okumadı mı?

    Semtlerdeki akşam pazarlarının kapanma saatine yakın sürelerde çürük, çarık yiyeceklere ülke insanımızın hücum ettiğini dünya âleme televizyonlar karşısında izletmedik mi?

    Böyle gerçekleri bildiğimiz için, gerek Büyükşehir Belediye Başkan adayları olsun, gerekse ilçe Belediye Başkanları böyle bol keseden atarak birikmiş sorunlarının altından nasıl kalkacaklar? Onu da kimse sorgulamıyor.

    -Dış basında Türk ekonomisi battı

    Dış basında Türk ekonomisi için yazılanları okuduğunuzda da işler pek iç açıcı değil. Türkiye’deki yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adayları bol kesen paraları dağıta dursun, büyük projeleri anlata dursun, dış basında ise Türk ekonomisi iflas etmiş olarak gösteriliyor.

    -Yılın ayağı yere basan açıklaması Erdoğan yaptı

    Seçimlerden zaferle çıkmayı en fazla isteyen liderlerden biri olan AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir Cumhurbaşkanı olarak 10 bin TL emekli aylığı olanlara ek bir yardım zammını kaynak olmadığı için veremediğini açıklaması ise yılın en fazla ayağı yere basan açıklamasaydı.

    Yoksa böyle popilist açıklamaların kralını hep Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır.

    Yok Gabar’da petrol, yok Karadeniz’de doğal gaz bulundu gibi müjdeli açıklamaları yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülke dört dörtlük durumda olsun bu müjdeli o yapardı diye düşünüyorum.

    Onun için seçimlere sayılı günler kala, Belediye Başkan adayları, yapabileceklerini söylesinler ve sonrada arkalarında dursunlar.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.