Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras, “Aydın bey’i Akbelen’de neden ağaçlara sarılmış olarak görmedik”

    Ahmet Aras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın linyit kömür havzası için 190 parselin kamulaştırma kararını AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Aydın Ayaydın’ın talebi üzerine kararnameyi hemen bozarak Resmi Gazete’de yayınlamasını “hukuk devletinde böyle kararlar alınmaz. Zaten Türkiye bugün, bunun sancılarını çekiyor” diye değerlendirdi.

    -Ahmet Aras, Bodrum Gündem’in sorularını İstanbul’dan yanıtladı.

    İstanbul’dan sorularımızı yanıtlayan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve aynı zamanda Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, “Alınan karardan dönülmesi iyi bir adım. Aydın bey’in dediği gibi bir müdahalesi,  bir yaptırımı varsa sonuçta bu çabası için teşekkür ederiz. Sonuçta zararın neresinden dönersek kardır” dedi.

    Ahmet Aras, hukuk devletlerinde böylesi önemli kararların, bir gecede alınıp, birinin isteği ile kaldırılmadığına da işaret etti.

    Akbelen buluşması onları ürküttü

    Ahmet Aras, kendisinin de içinde olduğu Akbelen mücadelesinin içinde olduğunu da kaydederek”Sonuçta bu kararın alınmasının asıl sebebi Pazar günü bir Akbelen buluşması olacaktı. Akbelen buluşması onları biraz ürkütmüş olabilir. Seçime dönük bir adım da olabilir.

    Bir gecede alınan bir gecede kaldırılırsa tekrarda konabilir. Zaten Türkiye’de işlerin böyle yürümesinden kaynaklanıyor bu tür sorunlar.

    Gerçekten samimi iseler seçimden sonrada bu konuya devam etmezlerse neyin ne olduğu anlaşılır”diye konuştu.

    -Muğlalılar bunu pek yemezler.

    Ahmet Aras, Muğlalıların böyle bir gece de kanunlaşan sonra bozulan karara temkinli yaklaşacaklarını da kaydetti.

    -Akbelen’de bin dönüm orman kesildi.

    Ahmet Aras, soruları yanıtlarken, Akbelen’de bin dönüm üzerindeki ormanlık alanın yok edildiğini de kaydederek, “Daha 200 bin dönüm ruhsat sahaları var. O yüzden yeniden bir kamulaştırma müdahalesi ile karşı karşıya kalabiliriz. Çünkü bu karar bile bize bir gecede nelerin olabileceğini bize gösterdi” diye konuştu.

    -Rica ile böyle önemli kararlar alınmaz

    Ahmet Aras, hukuk devletlerinde böyle rica, minnetle kararların alınamayacağını da kaydederek, “Bir kişinin kararı,  arkasından öbürünün ricasıyla geri alınmaz. Bu kararlar insan hayatını çevreyi, yaşamın her alanını etkileyen kararlardır” dedi.

    Ahmet Aras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın acilen aldığı kamulaştırma kararını sonra da sadece Aydın Ayaydın istiyor diye geri alınmasını gülünç bulduğunu da kaydederek şunları söyledi:

    “Bunu samimiyetsizliği tüm Muğlalılarda biliyor. Muğlalılar asla akıllarıyla, dalga geçilmesini sevmezler. Muğla halkı neyin ne olduğu bilir” diye konuştu.

    -Akıllar da soru var

    Ahmet Aras, sonuç itibariyle atılan adımı iyi sonrasının ise akıllarda soru işareti bıraktığını söyledi. Aras, Akbelen’de 2 sene önce ortaya çıkan iradenin de aynı olduğunu kaydederek şöyle devam etti.

    -Akbelen’de de aynı irade vardı

    “ Akbelen ormanlarını da kestiren aynı iradeydi. Aydın bey madem Muğla’daydı hiç Akbelen’de görmedik onu. Yaklaşık 2 senedir insanlar ormanlar kesilmesin diye orada feryat ediyor, gaz yiyor, itelenip kakalanıyor”

    -Aydın Ayaydın bir anda Akbelen savunucusu oldu

    Ahmet Aras, 2 senedir Aydın Ayaydın’ın Akbelen’de görmediğini de kaydederek, “Ben Sayın Aydın Ayayaydın bey’i 2 senedir, Akbelen ormanları katledilirken, ağaçlara sarılıp siper olmuş korurken bir kez daha görmedim. Şimdi Aydın bey, seçim öncesi Akbelen savunucusu olarak karşımıza çıkıyor. O nedenle onların samimiyetine inanmıyoruz. O nedenle bu samimiyet testini seçimlerden sonra göreceğiz. Bu da elimizde güzel bir örnek oldu” diye konuştu.

    -Stockholm İstanbul hattında Akbelen’i konuştuk

    Stokholm İstanbul hattında Sayın Ahmet Aras ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akbelen’deki kamulaştırma kararını bozmasını değerlendirdik. Böylece her iki tarafa da açıklama imkânı sunduğumuz için gazetecilik görevini yaptığımız için mutlu olduk. Haydi, hayırlısı, böyle kararlar Akbelen ve diğer gözde yerlerimiz için geçerli olsun diyoruz. Teşekkürler Sayın Ahmet Aras!

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Özgen KEMAL dedi ki:

      Ayaydın’ı illa ağaçlara sarılmış olarak orada gör(e)mesek te olurdu…Orada olsun da ağaçlara sarılı poz vermese de olurdu…