Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Sayın Ayaydın ve Sayın Tosun’u Akbelen’de görmek isterdik!

    AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Tosun’u Akbelen’de ki gösteride görmek isterdik.

    Sayın Aydın Aydın AYAYDIN’dan taçlandırma bekliyorduk

    Akbelen’de 190 parsellik tarım arazisinin linyit ve kömür madeni alanı olmasını önleyen bu anlayışın mimarı olarak AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın’ı Akbelen’de ki buluşmada  ön saflarda AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Tosun ile beraber orada görseydik gerçekten son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile durdurulan kamulaştırma kararı da taçlandırılmış olacaktı.

    -Bir özlenen Türkiye fotoğrafına imza atılırdı

    Ancak maalesef olamadı. Hatta bölgeye gelen CHP Muğla Büyükşehir Aday Sayın Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Sayın Tamer Mandalinci ve tüm diğer partilerin adaylarını oraya gelen Akbelen’i koruma gönüllüleri ile birlikte elleri havaya kaldıran bir fotoğraf inanın bir özlenen Türkiye fotoğrafı olurdu.

    -Ancak maalesef olmadı.

    Türkiye’yi çok iyi tanıyan ve yaptığı son müdahalede Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna eden Sayın Aydın Ayaydın’dan böyle bir adım atmasını beklerdim. Ve onun misyonuna da yakışırdı.

    Belki ben Avrupa’da yaşadığım için konulara çok iyimser yaklaşabiliyorum. Ancak böyle sürprizler aykırı, beklenmedik şeyler Avrupa’da oluyor. Ancak inanın siyasette de ülke genelinde büyük güzellik katıyor. İnsanları bir birine kenetliyor. Eğer bu yazdığım hayaller gerçekleşseydi Türkiye yarın bir başka Türkiye’ye uyanabilirdi. Çünkü Türkiye’nin buna gerçekten ihtiyacı var.

    Ancak maalesef Akbelen’de bu ulusça özlediğimiz barışçıl birlik ve beraberlik fotoğraf şansını üzülerek kaçırdık.

    -Bakın bir Aydın Ayaydın hamlesi ne kadar etkili oldu

    Bugün Akbelen’de ki buluşma çok sakin ve olaysız geçti. Sanıyorum Sayın Aydın Ayaydın’ın Cumhurbaşkanlığı kararnamesini iptal ettirmeseydi bugün başka bir Akbelen görürdü karşımızda.

    Sayın Aydın Ayaydın’ın örnek alınacak hamlesi ile Türkiye ve AKP doğa,çevre ve siyasi olgunluk adına çok güzel ortak bir noktaya geldiği için bugün Akbelen’de gerginlik yoktu.

    Çünkü Sayın Aydın Ayaydın’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek bir Cumhurbaşkanlık kararnamesini geri aldırması Türkiye’de olağan bir şey değildi. Bana göre bir büyük Milat ve yeni bir dönemin başlangıcı olmuştu.

    Keşke, keşke diyorum…

    Sayın Aydın Ayaydın, bu inisiyatifi de alıp yaptığı o tarihi hamleyi bugün Akbelen’e katılarak yapsaydı, kendi eliyle bu hamlesini Türkiye’de taçlandıracaktı.

    31 Mart yerel seçimler öncesinde Türkiye siyasette bambaşka bir ilkbahar havasına ve atmosferine girerdi.

    Sayın Aydın Ayaydın adıda siyasette uzlaştırıcı, barışçı bir devlet adamı olarak bir anlam kazanır ve AKP’nin Muğla ve Bodrum seçimlerindeki şansını çok artırırdı.

    Belki daha çok geç değil. Bu anlam ve yönde duayen siyasetçilerimizden Sayın Aydın Ayaydın, bilinmeyen bir sürpriz ile karşımıza çıkabilir. Sayın Aydın bey şaşırtmasını bilen bir siyasetçidir. Akbelen seçimler öncesi büyük bir barışmaya ve yaraları sarmayı ulusal boyutta ihtiyacımız var.

    Stockholm’den Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. hamdullah yıldız dedi ki:

      Akbelene gidebilirler mi?
      Bence gidemezler,izin almalari gerekir.Sanirim,
      Nereden,