Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ayaydın: “Ahmet Aras o lobi kuruldu haberin yok”

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Bodrum Gündem’e verdiği demeçte Başkan olursa kuracağı Bodrum Lobisinin başına Aydın Ayaydın’ı getiririm açıklamasına AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’dan sert yanıt geldi;

    Aydın Ayaydın Bodrum Gündem yazarı Tandoğan Uysal’a yaptığı açıklamada

    “ Sayın Ahmet Aras, o çözemediğin sorunları çözmek için Aydın Ayaydın bu göreve getirildi. O anlattığın lobi kuruldu bile senin daha haberin yok” dedi. –

    Ahmet Bey çok manidar bir açıklama yapmış

    Aydın Ayaydın, Ahmet Aras’ın bu lobi kurup bu sorunların çözümü için başına da kendisinin geçireceğini söylemesini çok manidar bulduğunu da kaydederek, “Demek ki, Ahmet Aras’ta sorunların çözümünün Aydın Ayaydın’da olduğunu kabul etmiş” diye konuştu.

    -Ahmet Aras, Aydın Ayaydın’ın

    Başkan olması gerektiğini neden söylüyor?

    Geçtiğimiz günlerde Sayın Ahmet Aras’ın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda “ Bodrum Lobisi” kurarak başına da Aydın Ayaydın’ı getirmeyi teklif edeceği açıklamasına AKP Muğla Büyükşehir adayı Sayın Aydın Ayaydın ilginç saptamalarla yanıt geldi.

    -Ahmet Aras, sorunların çözümünün Aydın Ayaydın’da olduğunu kabul etmiş

    “CHP’nin Muğla Büyükşehir Başkan adayı Ahmet Aras önceki gün Bodrum Gündem’e verdiği röportajda AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, cephesinde geniş yankı buldu. Ayaydın, Ahmet Aras’ın kendisi hakkında açıklamalarında kulaklarına inanamadığını kaydederek, “Kulaklarıma inanamadım.

    Muğla’nın çok büyük sorunları olduğunu artık Ahmet Aras kabul ediyor. Çözümü içinde adres olarak beni göstermiş. Bende zaten farklı bir şey demiyorum” dedi.

    Aydın Aydın Ahmet Aras’ın açıklamalarını şöyle değerlendirdi;

    -Benim dediklerimi Ahmet Aras kabul etmiş

    Su sorununun, altyapı sorununun içinden çıkılmaz bir hale geldiğinin farkında.

    Röportajının bir yerinde bir türlü bitmeyen, uzayan çalışmaların halkı bezdirdiğini, çok şikâyet geldiğini, kendilerini de yıprattığını söylüyor.

    Muğla’yı 25 yıldır aynı siyasi irade yönetiyor

    Bazı ifadeleri çok dikkat çekici. Muğla gibi bir turizm bölgesinde altyapısı kanalizasyonu olmayan yer kalmamalı diyor. Sanki Muğla’yı 25 yıldır başkaları yönetiyormuş gibi.

    -Bodrum’daki rezaleti de kabul ediyor

    Kendi başkanı olduğu Bodrum’dan söz ederken  ‘İşi yapan firmanın çalışmaları çok hoyratçaydı’ diyor. Hoyratça olduğunu biliyordun da neden önlem almadın, neden firmayı uyarmadın ya da değiştirmedin diye sormazlar mı adama.

    -Fakat bir bölüm var ki en trajikomik kısmı orası.

    Muğla’nın biriken sorunlarını çözmek için Muğla Lobisi kuracaklarını başına da şu an AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof Dr Aydın Ayaydın’ı getirmek için kendisine teklif yapacaklarını söylüyor.

    Cümlesi aynen şöyle: Güçlü Muğla Lobisi’ni kurmak istiyorum. Biliyorsunuz bölgemizin iktidar milletvekilleri var. Cumhurbaşkanımız da fahri Muğlalı. Doğru projelerle gidersek bizi reddetmez hayır demez. Aydın Ayaydın hocam var. O’nun lobicilik gücü ve mahareti var. İkna kabiliyeti çok yüksek. Muğla’yı, Bodrum’u çok sevdiğini biliyorum. Ona da teklif götüreceğim. Bu lobinin başına geçirmeyi planlıyorum.

    -Güler misin ağlar mısın?

    Sayın Aras, Aydın Ayaydın’a teklif yapmanıza gerek yok. Adam zaten tüm bu sorunları bildiği ve sizin de çözemeyeceğinizi gördüğü için başkanlığa aday oldu.

    O saydığınız, Fahri Muğlalı dediğiniz Sayın Cumhurbaşkanı da, iktidar milletvekilleri de, bölgenin turizminin elden gittiğini gören turizmcisi de, esnafı da susuzluktan kırılan vatandaşı da zaten Aydın Ayaydın’ın arkasında.

    Yani demem o ki sizin hayalini kurduğunuz o güçlü Muğla Lobisi’ni zaten oluşturmuş vaziyetteler.

    Hatta daha seçilmeden aksiyon bile almaya başladılar.

    -Burada tek gereksiz kişi var o da sizsiniz.

    ‘Aydın Bey’e teklif götüreceğim’ yerine ‘Ben yaparım’ diyemediğinize göre bunu siz de biliyorsunuz aslında.

    Aydın Ayaydın’ın çözüm odaklı olduğuna, Muğla’nın sorunlarını sadece O’nun çözebileceğine inanıyorsunuz belli ki.

    -Ahmet Aras’da Aydın Ayaydın hayranı çıktı

    O halde, 31 Mart’ta sandığa gittiğinizde mührü nereye basacağınızı da biz tahmin ediyoruz demektir. Siz de, gizli bile değil, açık açık Aydın Ayaydın hayranı çıktınız Ahmet Aras bey.

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.