Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Aydın Ayaydın bakalım CHP ceketini indirebilecek mi?

    Yaklaşık 2 aydır tüm Türkiye’yi ve bizim yaşadığımız Muğla ve sınırlarındaki 13 ilçeyi büyük heyecan sarmıştı.

    Bu heyecan içerisinde gerek Büyükşehir gerekse ilçe Belediye Başkan adayları büyük vaatleri vatandaşa bire bir söylediler.

    Tokalaştılar, yanak yanağa öpüştüler ve büyüklerin ellerini öptüler. Vatandaşın her derdine deva oldular.

    Genel seçimlerde söylenmeyen vaatler bile bu yerel seçimlerde adaylar tarafından dile getirildi.

    Belediyecilikte sosyal devrim yapılarak bırakın salt belediyeciliği beldelerinde artık geçim sıkıntısı çekilmeyecek bir belediyeciliğe kadar vaatler, sözler, taahhütlerde bulunuldu.

    Hem AKP hem CHP adaylarından bunları sık sık duyduk.

    Özellikle AKP adayı olduğu için AKP’ye yönelik kaygı ve önyargıyı yok edecek tüm konularda bu seçim öncesinde AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın tarafından net bir şekilde dile getirildi.

    Bunlar özetle neydi?

    AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Aydın Ayaydın ile yaptığım röportaj da Bodrum’u eski kent kimliğine,

    2 katlı sadece beyaz renkteki evlere kavuşturacağı, Kanalizasyon ve alt yapıyı süratle devreye sokacağı, kimseye bireysel rant sağlanmayacağı, kıyıları kimseye peşkeş çekmeyeceği, sahillerdeki hazine ve belediye arazilerini ranta kurban etmeyerek

    HALKA açılarak modern, bakımlı ve güvenli halk plajlarına dönüştürülerek halkın deniz ile buluşturacağını, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağını, ekonomik

    özgürlüklerine kavuşmaları için girişim sermayesi ve ürünlerinin pazarlaması dahil her türlü destek verileceğini ayrıca kadınlara belediye ve iştiraklerinde özel kontenjan ayrılacağı, gençlere her mahallede halı saha yaptırılacağı gibi herkesin yıllardır duymak istediği şeylerin hepsi vardı.

    Bunlar bu seçimlerin en büyük kazanımları.

    AKP’nin yıllardır özlemini duyduğu Muğla ve ilçelerini kazanma özleminde bu söylemleri ile ne kadar başarılı olacağını da göreceğiz.

    Muğla çocuğu Ahmet Aras faktörü

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Ahmet Aras’ta buna benzer açıklamalarla Muğlalı seçmen karşısına çıktı.

    Ahmet Aras’ın bu seçimlerde en büyük avantajı Muğla çocuğu olmasıdır.

    Burada önemli olan kimin seçmen üzerinde daha etkileyeceği olduğu ve güven verdiği sandığa yansıyacak.

    Artık söz sandıkta

    CHP yıllardır Muğla ve ilçelerinde oturmuş bir potansiyele sahip. Artık halk arasında bile CHP’nin Bodrum ve Marmaris gibi ilçelerinde göstereceği aday seçiminde hep dile getirilen “Ceketi bile gösterse” kazanır sözü sandıkta yine aynı çıkacak mı?

    Ceket tartışması sona erecek mi?

    İşte bu seçim bu açıdan da önemli. CHP’nin o meşhur “Ceketi de gösterse seçilir”  Özgüveni karşısında AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un başarısını göreceğiz.

    Artık son söz halkta ve sandıktan çıkacak sayımda. Hayırlı olsun Türkiye hayırlı olsun Muğla ve ilçelerine

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.