Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Dostluk, kardeşlik ve barış Halikarnas’tan yükseldi

    Dün gece Bodrum’da yine bir tarihi gece yaşandı.

    İki yakanın insanları Bodrum ve Kos (İstanköy’ün) dostça, kardeşçe ve barışın buram buram koktuğu bir atmosferde evrensel bir dil olan müziğin eşliğinde şarkılar söyleyip danslarla buna örnek oldular.

    Bu güzel tablo aslında bugün birbirini yiyen dünyaya örnek olmalı. Kime olmalı bugün barışçı olmayan savaşan komşulara olmalı.

    -Tarihi Halikarnas, tarihi bir geceyle tekrar geri döndü

    Bodrum’u dünyada yıllarca temsil eden tarihi Halikarnas Disco’daki bu iki ülke insanların buluşması tarihi bir dostluk gecesiyle açılışa ev sahipliği yaptı.

    Halikarnas Disko, Yunan- Türk bayrakları eşliğinde eğlence dünyasına “‘dostluk, kardeşlik, barış” başlıkları altında kapısını tekrar dünyaya açtı.

    Bir kez daha gördük ki, dostluk, kardeşlik ve barış kadar güzel bir şey yok.

    Türkiye ile Yunanistan arasında siyasiler ne kadar zaman zaman gerginliği tırmandırsalar da, iki ülke insanları arasında yok edilemeyecek bir kültürel sevgi bağı var.

    İki yakanın Belediye Başkanlarını barış ve dostluk mesajları verdi

    Kos Belediyesi ile Bodrum Belediyesi arasında “ dostluk ve kardeşlik” duygularını yaymaya yönelik projenin Bodrum ayağı da çok başarılı geçti.

    Kos Belediye Başkanı  Theodosis Nikitaras ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras arasındaki bu güzel diyaloğun iki yaka arasında hakikaten bir dostluk ve barış köprüsünün güçlü sesini dün gece Bodrum yakasındaki alkışlarla ve şarkılarla taçlandırıldı.

    Geçtiğimiz 25 Ağustos’da benzeri bir etkinlik Kos adasında başarılı bir şekilde gerçekleşmiş. Ahmet Aras’ta oradaki projeye misafir olmuş ve sırtaki oynayarak dostluk ve barışın Türkiye tarafı mesajını vermişti.

    İki başkanda iki ülkenin barışçıl ve dostluk mesajlarını öne çıkararak bu yılki konser serilerinin gelecek yıllarda da devam etmesi dileğine bulundular.

    Dünyanın barışı, dostluğu, kardeşliği unuttuğu günümüzde dün gece Bodrum’daki Halikarnas’da tablo umarım dünyaya bir örnek ve umut olur.

    Bundan kimse bir şey kaybetmez, insanlık kazanır!

    Nice dostluk, kardeşlik ve barışlı müzikli geceler dileği ile iyi bir hafta sonu dilerim.

    Saygı ve Sevgilerimle

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.