Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Sepetçioğlu ile Ahmet Aras seçim kazandı

    Türkiye haritasının yıllar sonra sarıdan kırmızıya döndüğü 31 Mart Yerel Seçimlerinde bir unutulmayan da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Aras’ın seçim kampanyasında ve seçimi kazandıktan sonra daha çok Bodrum’un düğünlerinde oynanan ünlü Sepetçioğlu oyun havası eşliğindeki zeybek halk oyunu oldu.

    -Bodrum düğünlerinde oynanan Sepetçioğlu ile Muğlalıların kalbine hitap etti. Bodrum ve Muğla coğrafyasının klasik halk oyununu Sepetçioğlu’nu katıldığı Bodrum düğünlerinde sık oynayan Sayın Ahmet Aras, bir Bodrumlu Muğlalı olarak bölgede çok sevilen bu halk oyunu ile de Muğlalı seçmenlerine hitap etti ve gönüllerine girmeyi başardı.

    -Amaç bir Muğla çocuğu olduğunu öne çıkarmaktı

    Ahmet Aras, çok akıllı bir şekilde Sepetçioğlu halk oyununu gittiği her seçim bölgesinde başarılı bir şekilde sahneye koyarak rakibine göre bir Muğla çocuğu olarak kendini gösterdi.

    -Sepetçioğlu bir seçim stratejisinin bir parçasıydı

    Muğla ve Bodrum’a ait yöresel halk oyunlarını oynamadı yüksek performans ortaya koyan Ahmet Aras, bunu seçim kampanyasında da ortaya bilinç ve akıllıca koydu.

    -Farklı ve akıllı bir strateji

    Ahmet Aras, bunu şova da dönüştürerek, ayrıca bir Muğla çocuğu olduğunu da ispat ederek Muğla seçimlerinde farklı bir strateji ile de kendini gösterdi.

    Muğlaların sevinçte kendinden geçerek kendi etrafında dönerek ve çömeleler raks ettikleri bu çoşkulu yöresel Sepetçioğlu halk oyunu Muğla seçimlerine Ahmet Aras tarafından damgasını vurdu.

    -Diğer adaylar Ahmet Aras kadar başarılı değildi

    Seçim kampanyalarında AKP Büyükşehir adayı Murat Kurum gibi bazı adaylar bazı dansları denemeye kalksalarda başaramadıkları gibi bir de yüzlerine gözlerine bulaştırarak gülünç duruma da düştüler.
    Çünkü onlar taklitçi oldukları için başaramadılar.

    -Ahmet Aras doğal oynadı

    Bunlara karşın CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aras, Sepetçioğlu halk oyununu yaz aylarında Bodrum düğünlerinde sık oynadığı için hem içten hemde doğal, hem de antrenmanlıydı.

    -Sepetçioğlu ile sosyal medyayı salladı

    Bu arada Ahmet Aras’ın Sepetçioğlu oyunundaki başarılı ahenkli dansı sosyal medyada büyük ses getirdi.

    Ahmet Aras’ın Muğla seçimlerindeki başarısında Sepetçioğlu halk oyununun da büyük etkisi olmuştur.

    Çünkü Muğlalıları en ince yerinden vurdu. Yaşasın Sepetçioğlu!

    Tandoğan Uysal Paşatarlası/ Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.