Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’da su konusunda büyük bir kaygı hâkim

    Seçim kampanyalarının en akılda kalan sorusu Bodrum’un bu yaz aylarında susuzluğuna yönelik bir çarenin bulunup bulunmayacağına ilişkindi.

    -Kazanan kazandı suyun akıp akmayacağı ise belirsiz

    Seçimler 31 Mart günü yapıldı. Kazanan taraflar belli oldu.

    Mazbatalar alındı. Bayram kutlandı. Kazananlar kutlamaları sevenleri ile yaptı.

    -Şimdi sıra icraatta ve kolları sıvamada.

    Ancak şu ana kadar ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’tan ve Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’den bu konuda net bir müjdeli bir açıklama gelmemesi kaygıları artırıyor.

    Oysa bu süreç içerisinde bu yönde, bir bayram müjdesi bekleniyordu.

    Bodrum’un bu yaz susuzluk çekmeyeceği yönündeki formüllerini her iki Başkan’da açıklasaydı, Bodrum’daki bu kaygı yok olacaktı.

    O nedenle her iki Başkanın da Bodrumluların bu kaygılı bekleyişleri için umutlu ya da umutsuz yönde bir yanıt vermeleri gerekir.

    -Bodrumlu nasıl bir önlem almalı?

    Yoksa yaz aylarının başlamasıyla birlikte eğer bir önlem alınmamış ise yaşanacak bir susuzluk vatandaşı tedbirsiz yakalarsa, büyük tepkiye yol açabilir.

    Örneğin geçen sene Bodrum Belediyesi, tankerlerle su dağıtımı yaparken, her evde deponun olmadığı da ortaya çıkmıştı.

    Bu nedenle bu sorunu masaya yatırılıp, sanki bir savaşa hazırlanır önlemler paketleri ortaya atılmalıdır.

    -Deniz suyu arıtması tek çareydi. Ancak bir adım ortada yok.

    Seçim kampanyalarında gerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras olsun gerekse Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci olsun, deniz suyunu arıtarak Bodrum’un su sorununa çare bulacaklarını söylemişti.

    Şimdiye kadar bu konuda bir düğmeye de basılmadı. Bugün bu düğmeye basılsa ne zaman yaşama girer o konuda da bir netlik hala yok.

    Tandoğan Uysal/ Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Şebnem Çamlısoy dedi ki:

      Deniz suyu arıtması tek çare olmamalı. Boyle bir tesisin maliyeti bir yana cok fazla da tahribatı olacak dogaya. Tek çare termik santral ve madenlerin kapatilmasi. Bildigim kadariyla Mugla’nin %65 oranindaki suyu bu tür isletmelere tahsis edilmis durumda. Belediye’nin bu konuda çaba gostermesi onemli.

    2. Neşet Ömer Saygı dedi ki:

      Tamer Mandalinci açıklama yaptı. Deniz suyu arıtması işine bugün başvuru yapıp başlarlarsa 10_11 ay lık bir süreç varmış. Özetle bu yaz deniz suyu arıtması nanay. Kampanya dönemi burada yoktuk. Ama seçim için geldik oyumuzu bu iki Başkan’a verdik. Eğer yazın su sorunu olursa bu kez öyle tanker manker çözüm olmaz. İnsanlar sokaklara dökülüp belediyeleri basar. Mumcular barajı boşmuş, Geyik barajı ise %50 li seviyelerdeymiş. Bir de termik santral payının ayrıldığını düşünürsek, felaket çan çalıyor.

    3. Zeki Yurt dedi ki:

      Deniz suyunda düğmeye basılacak bir gerçeklik yok.Teknik bilgisi olan Bodrumlu buna inanmaz.Bunu söyleyenlerin yetkin danışmanları da herhalde yoktu.Bodrumu susuz bırakanların herkesten özür dileme borçları var. 70 yaşındayım 7 yaşındada Bodrum susuzdu.