Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Tamer Mandalinci: “Türk siyasetinde gençlerin önünü açmak için buradayım”

    Seçimlere 22 gün kala CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, seçimler büyük farkla kazanacağını iddia etti.

    Tamer Mandalinci, Bodrum caddeleri ve seçim koordinasyon merkezlerindeki insan yoğunluğunu ve coşkuyu görünce “Bodrum ve Muğlalılar kararını vermişler sözünü çok rahat söylüyorum’’dedi.

    -Bodrum ve Muğla kararını vermiş

    Tamer Mandalinci, Bodrum sokakları başta olmak üzere seçim koordinasyon merkezlerinin açılışındaki katılımcı yoğunluğuna bakıldığında seçimi büyük bir farkla kazanacağını herkesin görebileceğini söyledi.

    -Genç kuşağında siyasetteki önünü açacağım

    Tamer Mandalinci, bu sevindirici duruma rağmen yine de büyük bir mücadele bu seçimlere asıldığını kaydederek, “ Son güne kadar sanki gerideymiş gibi çalışıyorum. Bodrum için çok büyük idealleri, hayallerim var. Türkiye’de siyaset adına çok güzel şeylere imza atıp gençlere örnek olup genç kuşağın siyasetteki önünü açacağım. Bodrum gençliği tamamen arkamdalar” diye konuştu.

    Hem Bodrum’da hem Muğla’da meydanlar artık bizi almıyor.0nun için hem Bodrum hem de Muğla kararını vermiş artık bu çok net gözüküyor’’ dedi.

    -Bodrum’da kimse Bodrum’un bir Antalya olmasını istemiyor

    İktidar partisi AKP’nin övünerek Bodrum’un bir Antalya olmadığı için yakındığına da dikkat çeken Tamer Mandalinci şöyle devam ettİ;

    “ Bodrum bir Antalya olmaya özenmiyor. insanlarımız bazen aralarında şunu söylüyorlar. 5 yıl bir ödünç verilim. Daha sonra  geri alırız diye.

    Fakat durum hiçte öyle değil. Bunlara elinizi kaptırdığınız da neleri kaybedebileceğinizi insanlarımızın düşünmesi gerekiyor.

    Daha burada hiç bir şekilde göreve gelmemişken, özelleştirme eli ile parsel parsel haraç mezat bu kadar arsamızı satan bir zihniyet siz ki inanıyor musunuz ki, göreve geldikten sonra koylarınızı, kıyılarınızı şehirlerinizi rahat bırakacak.

    Ben buna inanmıyorum. Evet belki altyapı daha fazla ilerleyecek olabilir. Ancak doğasını, yeşilini, meralarını kaybetmiş bir Bodrum olduktan sonra hiçbir altyapı hizmeti, hiçbir faaliyet bize fayda getirmeyecektir’’

    -Bodrum’daki özgürlük dokusunu daha genişleteceğiz

    Bodrum’un şimdiye kadar ki, doğal dokusunu, temiz havasını, sosyal demokrat halkçı belediyeye olan güven ile burada yaşamış olanların özgürlük dokusunu ardına kadar koruyup geliştireceklerini kaydeden Tamer Mandalinci, şunları söyledi:

    ‘’Hayalim her konuda mutlu bir Bodrum yaratmaktır. Eğer vaat ettiklerimin yüzde 85’nin üzerinde gerçekleşme olmaz ise kendimi başarısız görürüm’’

    -Belediye personeline dokunulmayacak

    Tamer Mandalinci, bazı dedikoduların maksatlı Bodrum’da yayıldığını da kaydederek, şöyle devam etti:

    ’’Belediye çalışanları üzerinden bazı dedikodular çıkarılıyor. Biz seçilirsek Beledi’ye çalışanları üzerinde revizyona gideceğimiz yönünde. Kesinlikle böyle bir şey yok. Biz her zaman emekçiden ve işçiden yanayız. Yaparsa bunu karşı taraf yapar.

    Bu 5 yılda hiç bir emekçimizin maaşını 2 gün geciktirmedik. Ne bir kişinin yeri değişecek ne  de bir kişi işten çıkarılacak. Biz büyük bir aile olarak 3,600 çalışanımızla her noktamızda hizmet vereceğiz.Amacımız yaşayanı ile çalışanı ile mutlu bir toplum oluşturmak’’

    -Bir Mandalinci olarak Bodrum mandalinine sahip çıkacağım

    Röportajımızın son kısmından Bodrum’a mandalini getiren bir ailenin 4. kuşak temsilcisi olarak Bodrum mandalini nasıl sahip çıkacağını sormamak tabii ki olmazdı.

    Bu soruma da Tamer Mandalinci, öncelikle Mandalin bahçelerindeki arazi vergilerinin yüksek oluşuna el atacağını, muhakkak bir yasal değişikliğin gerektiğini yoksa mandalin bahçelerinin yaşamasının zor olduğunu söyledi. Tamer Mandalinci, gerekirse bu konuyu bir yasa teklifi ile TBMM’ye taşıyacağını da söyledi.

    -Mandalin ile turizim bahçelerini kavuşturmak en büyük hayalim.

    Tamer Mandalinci, Bodrum’a vereceği hizmetler arasında Bodrum’un doğal dokusu olan tarımıdan uzaklaşmadan mandalin bahçeleri ile turizimi kavuşturmayı bir Mandalinci olarak hep hayal ettiğini de kaydederek,’’ Bodrum’a gelmiş bir turistin kaldığı otelindeki bahçelerde mandalin ağaçları arasında dalından mandalin yediğini ve o görüntüyü bir düşlermisiniz’diye konuştu.

    Genç kardeşimiz Sevgili Tamer Mandalinci, gerçekten dolu, dolu. Gümbür, gümbür geliyor desek abartmış olmam.

    Bir kere hayalleri var. Enerjik, bilgi donanımlı, inanmış ve kararlı. Başka ne olsun ki. Tek olması gereken şey Bodrumlular arkasında olsun. Biraz da gençler yönetsin bakalım nasıl oluyormuş. Bu gençlik akımı da Bodrum’dan başlasın.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.