Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Tamer Mandalinci’den örnek bir adım atmasını bekliyorum

    Bodrum’u 1970-1980 yıllarında sinema filmi çekerek tanıtan Türk artistlere bir vefa borcu vardır.

    O nedenle Bodrum bir projeyi yaşama geçirerek bu güzel insanların emeklerini Bodrum’da ödüllendirip taçlandırılmalıdır.

    Tamer Mandalinci’den duyarlılık bekliyorum

    Bodrum’un yeni Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’ye de bu konuda bir çağrıda bulunarak, bu konuda ne yapılabilirliği konusunda bir tartışma başlatılmasını, sonra da buradan çıkan sonuç ile bu projenin taçlandırılmasının Bodrum’a çok şey katacağına inanıyorum.

    Bodrum tanıtımında önemli rol oynadılar

    Bodrum’da 1970 ve 1980’lerde sinema film çevirerek Bodrum’un tanıtımında büyük rol oynayan ve bugün aramızda olmayan rahmetli Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Fatma Girik gibi ve hayatta olan Gülşen Bubikoğlu, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit gibi kadın artist ve senaryo yazarı gibi çok sayıda değerlerimizin bir listesini çıkararak. Onlara sahip çıkmalıyız.

    Bodrum sinemada öncü

    Bodrum’un tanıtımında 1970-1980’lerde çevirdikleri sinema filmleri hem tanıtan hem de artı bir değer katan bu değerlerimizi Bodrum’da ölümsüz yaparak taçlandırmış olmak Bodrum’un gelecek için böyle senaryolara ev sahipliği yapması açısından da popüler yapacaktır.

    Değer vermek insan yaşamında çok önemlidir. Değer görenler bunun karşılığını daha sonra misli ile öderler.

    Ayrıca bu filmlerdeki eski Bodrum görüntülerinden yararlanılarak eski Bodrum’u da yaşamış oluruz. Bu da farklı açıdan değerlendirecek başka bir olgudur.

    Bugün Bodrum’u Türkiye’nin diğer sahil kentlerin farklı kılan popülerliği de işte bu Türk sinema filmlerinin Bodrum’da çekilmesinden kaynaklanmaktadır. Onun için Bodrum’un bu Türk sinema sanatçılarına bir vefa borcu vardır ve yeni Başkan Tamer Mandalinci kardeşimden bu konuya bir hassasiyet göstermesini rica ederim.

    Tandoğan Uysal

    Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.