Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Millete maval okuyorlar!

    Kimse halkın hayat pahalılığının derdinde değil.

    Milletin cebi yanıyor beyler. Seçim kürsülerine çıkıp, ne çay içeceğiniz geyik muhabbetinden çok seçimi kazanırsanız, çarşı, pazardaki yangını nasıl söndüreceğinizin formülünüz var ise onu anlatın.

    -Bakın Bodrum’daki kasap Hasan ne diyor?

    Bodrum’dayım sokaktaki seçim atmosferini elimde tutmaya çalışıyorum.

    14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek olanların görüşleri bu işin mutfağıdır.

    İşte onun için meslek kolları çok önemlidir. Gazeteciler seçim atmosferini genelde seçim mitinglerinde değil, yaşamın ta içindeki kasap, bakkal, taksi şöförü gibi halk ile iç içe yaşayan esnaf ile konuşarak, seçim tansiyonunu tutarlar.

    -Bodrum’daki kasap Hasan ne diyor?

    İşte bende Bodrum’daki Kasap Hasan, ile seçim konuşması yaptım. Kasap Hasan, her mal girişindeki fiyat artışından şikayetçi.

    -Et altın değerinde oldu

    Et değerinin, bugün altın değeri kadar değerli olduğunu, her mal girişinde fiyatlardaki artışın aynı kuyumculardaki gibi
    elindeki tebeşir ile et fiyatlarını değiştirdiğini belirtiyor.

    -Resmî kurumdan çok Kasap Hasan denetimsizlikten şikayetçi

    Düşünün kasap kendisine gelen et fiyatlarının neden arttığını bilmiyor.

    Sadece etiketteki fiyat artıyor. Artışın nedenini ne bilen, nede anlatan var.

    Ortada bir fiyat artış furyası var. Herkes sanki bu kargaşada gaza basıyor.

    Buna dur diyecek de yok. Herkes bir kuzu olmuş. Vur enseye, al lokma misali. İşte bugün Türkiye bu durumda.

    -Soğan bile türkü oldu

    Soğanın kilosu 25 TL olunca Aşık Mahzuni Şerif, soğan üzerine beste yapıp, “ Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” diyerek, Türkiye’nin durumuna geldiğini anlatıyor. İşte bu seçimlere aslında Aşık Mahzuni Şerif, soğan bestesi ile damgasını vurdu.

    -İnsanlar geleceğini göremiyor

    Yine kasap Hasan ile devam edersek, milletin derdinin pahalılık olduğunu, mutfaktaki yangının nasıl söndürüleceği olduğunu, insanların geleceğini göremediğini, asgari ücret olsun, emeklilere yapılan zamların her gün erirken, siyasilerin seçim gündeminin öncelikle bu olduğunu söylüyor. Ancak siyasiler, seccade, ne çay içtikleri konusunda birbirlerine atışıyor.

    -Siyasi liderler Kasap Hasan, kadar olamıyorlar

    Seçime giden parti liderlerinin 15 Mayıs’tan sonra bu fiyat artışını nasıl durduracaklarını anlatmalı. Oysa liderlerin bu tarakta fazla bezleri yok. Yani milletin gündeminden çok uzaklar. Milletin gündeminde Kuran ile seccade yok.

    -Türkiye aslında soğan enkazı altında

    21 yıllık tek parti iktidarında Türkiye soğanın 25 TL olduğunu görünce ister istemez Türkiye, soğan enkazı altında kalmış. Burada iktidarın iflası söz konusu. 14 Mayıs’ta Türkiye ya bu enkazı Türkiye’ye takdir edenlerle yoluna devam edecek ya da yol ayırımı yapacak. Bu yol ayırımı içinde milletin yaşam zorluğunu giderecek muhalefet çocuğun adını koymalıdır. Millet reçete istiyor Millet İttifakından.

    Sevgi ile kalın Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.