Bodrum Gündem

Tamer Mandalinci’nin A Takımında kimler var?  

Tamer Mandalinci’nin A Takımında kimler var?  

31 Mart seçimleri sonrası Cumhuriyet Halk Partisinin tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da öngörülenden daha fazla oy alarak kazanmasının ardından taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı.

Bodrum Belediye Başkanlığından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına uzanan yolda ipi göğüsleyen Ahmet Aras, A Takımını oluşturmaya başladı. Bodrum Belediyesinde başkan yardımcısı olarak görev yapan Tayfun Yılmaz’ı Genel Sekreter atayarak bu konudaki ilk hamlesini yaptı.

Tayfun Yılmaz; biz Bodrumlu gazetecilerin yakından takip ettiği, görev yaptığı dönem içinde birbirinden güzel projelere imza atarak Ahmet Aras’ın bu seçimlerde elini güçlendiren sağ kollarından biri oldu. Tayfun Yılmaz da tıpkı Ahmet Aras gibi asker kökenli ayrıca bir sistem mühendisi. Bu kimliği görev dönemindeki disiplinli çalışmaları esnasında çok işine yaradı.  Hayata geçirdiği projelerle hem kendi kariyeri parladı hem de Başkan Ahmet Aras’ın iş yükünü hafifleterek Aras’ın Muğla’ya giden yolunda önündeki engellerin aşmasına katkıda bulundu. Öyle görünüyor ki bu ikili Bodrum’da ki uyumu Muğla’ya da taşıyacaklar…  Tayfun Yılmaz’ı kutluyor, Ahmet Aras’ı da yaptığı bu doğru seçimden dolayı tebrik ediyoruz.

***

Şimdi gelelim Bodrum’daki gidişata…

Tamer Mandalinci’nin işi Ahmet Aras kadar kolay olacak mı göreceğiz.  Kamuoyu ve tabii ki adaylar genç başkan Mandalinci’den başkan yardımcısı ataması için bir isim bekliyor.

Hafta içi Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak sayın Mandalinci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisi bizlere 19 Nisan Cuma gününe kadar atayacağı başkan yardımcısı ve birim amirlerinin isimlerinin netleşeceğini söylemişti. Haliyle biz de boş durmadık bahsi geçen koltuğa kimlerin aday olduğunu ve hangi isimlerin öne çıktığını şöyle bir araştırdık.

Şimdi konuya yakın kaynaklardan aldığım bilgilere göre; Başkan yardımcılığı için adı geçen en güçlü isimlerin başında Abdullah Engin Başol geliyor. Niye Engin’in ismi öne çıkıyor diye soranlara kısa bir hatırlatma yapalım… Şubat ayının ilk haftası CHP Bodrum ilçe başkanlığı tarafından meclis üyelikleri için ön seçim yapılmış ve Engin Başol 2235 oy alarak sandıktan bir numara olarak çıkmıştı. Uzun yıllardan bu yana Partisine emek veren ve son dönemde de yönetimde görev alan Engin Başol, partililerin gönlünü ve güvenini kazanmış ki sandığın galibi olmuştu.

Başkan yardımcılık görevi için Engin Başol’un dışında yine meclis üyeliği için sandığa giden ve o sandıktan ikinci çıkan Niyazi Atare ile üçüncü olan aynı zamanda CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan’ın isimleri de öne çıkıyor.

Partililer ve kamuoyu bu üç isimden birinin başkan yardımcısı olmasını beklerken hiç hesapta olmayan dördüncü bir ismin öne çıktığı hatta Tamer Mandalinci’nin özellikle o isim üzerinde durduğu ifade edildi.  O isim kim mi? Yalıkavaklı Ahmet Yıldızhan. Bilindiği üzere Ahmet Yıldızhan, CHP Bodrum ilçe başkanlığı tarafından meclis üyelikleri için yapılan ön seçime girmemiş başkanın kontenjanındaki üç isimden biri olmuştu.  Yine kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Ahmet Yıldızhan birkaç aylık partili imiş… Meclis üyeliği gündeme gelince partili olmuş. Bu bilginin doğru olup olmadığını ilçe başkanı Tuna Işın’a buradan sormuş olalım. Bu çok mu önemli diye soranlar için şu notu ekleyelim. Belki bizler için başkan yardımcısı adayının ne zaman partiye üye olduğu önemli olmayabilir ama partiyi sırtında taşıyıp bugünlere gelmesinde emeği olanlar için bu sandığınızdan da önemli. Yani partililerin deyimi ile “Liyakat önemli.”

***

Bodrum belediyesinde seçilmiş 2, memurlardan 4 olmak üzere toplamda 6 başkan yardımcısı görev yapıyor.  Seçilmişlerden İlknur Ülküm Seferoğlu’nun, atanmışlardan Tanju Aksu ile Yaşar Çelikkan’ın da bulunduğu yerlerde başkan yardımcısı olarak görevlerine devam edeceği, Tayfun Yılmaz’ın Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanmasından dolayı başka bir memurun onun yerine atamasının yapılacağı edindiğimiz bilgiler arasında. 2022 yılında İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından görevinden uzaklaştırılan ve geçtiğimiz yıl Ağustos ayında göreve iadesi yapılan Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Kaya’nın göreve devam edip etmeyeceğine dair net bir bilgiye ulaşamadık.

Ne zaman siyesiler ,ile ilgili bir yazı kaleme alsam her seferinde kendime şunu hatırlatırım “Siyasette –kesin- diye bir durum yok”. Dün geceye kadar kesin olan atamalar sabahına buhar olabilir…  Benzeri durumları defalarca yaşadık. Biz şimdilik aldığımız bilgiler doğrultusunda durum böyle diyelim… Sonuç ne mi olur?  Onu da ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz.

 

Yorumlar

  1. Olcay Topcu dedi ki:

    Belediyeler şirket yönetimi tarzında çalışan kamu kurumlarıdır. Burda beklenen liyakat siyasi olmamalıdır. Konusuna hakim ve teknik yöneticiler ihtiyaç dahilinde siyaset bilgisi olmasa dahi en başarılı olacak yeterliliktedirler. O nedenle adaylar için yaptığınız liyakat eksikliği yorumunu adil bulmuyorum.