Bodrum Gündem

“Sınırların Ötesinde” 9 Mayıs’ta Dibeklihan’da

“Sınırların Ötesinde” 9 Mayıs’ta Dibeklihan’da

Bu yıl Macar – Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen büyük sanat projesinde Tekirdağ, Ankara, Nevşehir ve Kütahya’dan sonra “Sınırların Ötesinde” sergisi Bodrum Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde sanatseverlerle buluşuyor. 

Bodrum Gündem Haber

Küratörlüğünü Kemal Orta’nın üstlendiği 5 Usta Macar Sanatçı’dan oluşan sergi, Macar Çağdaş Sanatı’nda eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. Dibeklihan’da 9 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’da açılışı yapılacak sergiler pazartesi dışında her gün 6 Haziran’a kadar gezilebilir.

Küratör Kemal Orta’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sergi usta sanatçılar FrigyesKőnig, István Orosz, Robert König, Sándor Krizbai ve Tamás Konok’un işleri vasıtasıyla Macar Çağdaş Sanatından bir kesit sunmaktadır. Sınırların Ötesinde bir taraftan Macar kimliğinin kültürel kodlarıyla sanat düzleminde ilginç bir dünyaya kapı aralarken, diğer taraftan sanat tarihsel süreçte Macar etkilerinin kuvvetle görüldüğü Opart gibi sanat akımlarının izlerini sürmektedir. Bilimsel unsurların sanatla buluşması, çizgiden lekeye ifade biçimleri, sanatçı pratiklerindeki çeşitlilik ve eserlerin zengin tematiği sergide ön plana çıkarken figürden soyuta geniş yelpazede örnekler sunulmaktadır.

Bu çerçevede sergide, Konok’un soyut geometri tarzında, Opart ile de ilişkilendirilebilecek işi, Orosz’un yine optik ilüzyonlarla eğlenceli ve merak uyandırıcı gravürleri, ahşap nesneleri ve anamorfozları, Kőnig’in sütunlar ve kalıntılar serisinden monokromotik çalışmaları ile daha önceki Türkiye seyahatleri sonrası yapmış olduğu Roma Tiyatrosu (Ankara) eseri ve hareketi incelediği son dönem suluboya işleri, Krizbai’nin dışa vurumcu fırça darbeleriyle ortaya koyduğu özgün portreleri ve son olarak König’in ortaçağ betimlemeleriyle öne çıkan ahşap baskıları yer almaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.