Bodrum Gündem

Eğitimciler 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor

Eğitimciler 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor

‘’ÖĞRETMENİME  DOKUNMA,YETER ARTIK’’

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ın, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

Bodrum Gündem Haber

Yaşanan vahşeti protesto etmek ve hemen hemen her gün veli, öğrenci veya bir yakını tarafından fiziksel olarak şiddete uğrayan öğretmenler için, öğretmene şiddete son demek için yarın 10.05.2024 Cuma günü de TÜRK EĞİTİM-SEN, EĞİTİM BİR-SEN, EĞİTİM-İŞ, EĞİTİM-SEN, HÜRRİYETÇİ EĞİTİM-SEN, EĞİTİM GÜCÜ-SEN birlikte alanlara çıkıyor.

Eğitim Sen Bodrum Şubesi sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada öğretmenlere yönelik şiddeti ve itibarsızlaştırma politikalarını protesto etmek için İş bırakacakları belirtildi.

Eğitim Sen Bodrum şubesi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İktidarın iki sayfalık öğretmenlik meslek yasasına girmeyen hukuki ve özlük haklarımızın geliştirilmesine yönelik ihtiyaçlarımızın arttığı günlerden geçiyoruz. CiMER sopasının ve eğitim emekçilerine yönelik itibarsızlaştırma hamlelerinin getirdiği noktada 40 yılını eğitime adamış bir öğretmenimizi kaybettik.
Eğitimin ticarileştirilmesine ve eğitim emekçilerinin saygınlığına yönelik saldırılara karşı kamusal, parasız ve nitelikli eğitim mücadelemiz devam edecektir.
Bu doğrultuda 10 mayıs 2024 cuma günü öğretmenlere yönelik şiddeti ve itibarsızlaştırma politikalarını protesto etmek için İŞ BIRAKIYORUZ!!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.