Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’ı Dinledik

Bodrum Günbatımı Söyleşileri Platformunun Mayıs ayı konuğu Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Aras’tı.

Başkan Aras, iki saati aşan söyleşisinin ilk bölümünde, Muğla’nın Seydikemer’den Bodrum’a sahip olduğu değerleri, bunların “Dünya Kenti Muğla” mottosunun temel dayanaklarını oluşturduğunu anlattı.

Konuşmasının ikinci bölümünde salgın dönemiyle başlayan ve günümüzde iyice ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların eğitimden sağlığa, spordan kültür ve sanata, ortak üretim ve pazarlama alanları yaratmaktan, kadın sığınma evlerine sistemler içeren ve sosyal belediyecilik olarak adlandırılan bir alan açtığını anlatan Aras, bunun için STK’larla, üniversite ve valilik başta olmak üzere tüm devlet kurumlarıyla birlikte çalışacaklarını, bu iş birliklerinin çağdaş demokrasilerin temel özellikleri katılımcılık, yönetişim ve yerindelik ilkelerini hayata geçirmek için de vazgeçilmezliğini dile getirdi.

Konuşmasının üçüncü bölümünde Muğla’nın altyapı sorunlarını anlatan Aras, BŞB’nin ekonomik kaynaklarının sınırlı olduğunu, bu kaynakları geliştirmek ve verimli kullanabilmek için “Muğla planlama ajansı” kuracaklarını açıkladı. Aras, bunun şeffaflık ve hesap verebilirlik için de önemli oluğunu söyledi.

Söyleşi her biri kendi alanında önemli değerler üretmiş katılımcıların soru ve katkılarıyla devam eden toplantı LVZZ otelin kokteyliyle sona erdi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.