Sağlık Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli

Sağlık Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli
polat-galle-27.02.2023
previous arrow
next arrow

Sağlık-Sen’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı: “Sağlık Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Özcan Çiçek, sağlık çalışanlarının fedakârca görev yaptığını ancak birçok yapısal sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Özcan Çiçek yaptığı açıklamada, Tıp Bayramı’nın yalnızca bir kutlama günü olmadığını, aynı zamanda sağlık çalışanlarının emeklerinin hatırlandığı ve sağlık sistemindeki sorunların dile getirildiği önemli bir gün olduğunu ifade etti. Çiçek, hekimlerden hemşirelere, ebelerden acil tıp teknisyenlerine, paramediklerden sağlık teknikerlerine kadar sağlık hizmetinin her alanında görev yapan çalışanların sistemin en önemli gücü olduğunu vurguladı.

Açıklamada sağlık çalışanlarının artan iş yükü, personel eksikliği, sağlıkta şiddet, yoğun çalışma temposu ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. Özellikle teşvik ödemelerindeki adaletsizliklerin çalışanların motivasyonunu olumsuz etkilediği belirtildi.

Muğla gibi turizm yoğunluğu yüksek illerde bu sorunların daha belirgin şekilde yaşandığını ifade eden Çiçek, yaz aylarında nüfusun katlanarak artmasına rağmen sağlık hizmetlerinin aynı personel sayısıyla yürütülmeye çalışıldığını söyledi. Bu durumun sağlık çalışanlarının iş yükünü daha da ağırlaştırdığını dile getirdi.

Muğla’da görev yapan sağlık çalışanları için yüksek yaşam maliyetinin de önemli bir sorun olduğuna değinen Çiçek, barınma ve yaşam giderlerinin çalışanları zorladığını belirterek lojman imkanlarının artırılması ve sağlık kurumlarında kreşlerin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Aile hekimliği sisteminde hekimleri zorlayan uygulamaların kaldırılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Çiçek, hastanelerde hekim başına düşen poliklinik hasta sayısının makul seviyelere indirilmesinin kaliteli sağlık hizmeti için önemli olduğunu söyledi.

Özcan Çiçek açıklamasında ayrıca gece nöbetleri, uzun çalışma saatleri ve yoğun şikâyet mekanizmalarının sağlık çalışanlarının motivasyonunu olumsuz etkilediğini belirterek, gece çalışma tazminatı verilmesi, fazla mesai ücretlerinin hakkaniyetli şekilde ödenmesi ve çalışanların özlük haklarının güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasının sonunda tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Çiçek, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını da rahmet ve minnetle andı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.