Tartışmalı MUBRAŞ Yönetmeliği Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Tartışmalı MUBRAŞ Yönetmeliği Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
polat-galle-27.02.2023
previous arrow
next arrow

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 9 Temmuz 2026 tarihli toplantısında görüşülen Muğla Büyükşehir Belediyesi İlan ve Reklam Uygulamaları Yönetmeliği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’nun müşterek raporu doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak görüşmeler sırasında yaşanan tartışmalar ve MUBRAŞ üzerinden gündeme gelen iddialar, meclis toplantısının en dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı.

Gündemin ilgili maddesi görüşülürken MHP Marmaris Belediye Meclis Üyesi Osman İrez, yönetmeliğin mevcut haliyle kabul edilmesini doğru bulmadığını belirterek söz aldı. Komisyon raporuna göre ise Hukuk ve İmar Komisyonu’nda yapılan değerlendirmede Duygu Pınar Marçalı Doğru, Uysal Avcı, Bayram Karataş ve Nuri Öztürk ret oyu kullandı. Buna rağmen rapor oy çokluğuyla kabul edilerek meclis gündemine geldi ve yine oy çokluğuyla geçti.

Edinilen bilgilere göre, meclis kararlarının resmi olarak yayımlanmasının ardından ret oyu kullanan bazı meclis üyelerinin, sürece ilişkin hukuki girişim başlatmayı değerlendirdiği öğrenildi.

MUBRAŞ Tartışmaları Gündemin Gölgesinde Kaldı

Mecliste kabul edilen düzenlemenin, son günlerde kamuoyunda tartışılan MUBRAŞ süreciyle aynı döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce yaptığı açıklamada, “Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı verilen MUBRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Levent Arkan’ın tedbiren görevinden alındığını ve kurum içinde gerekli idari incelemenin başlatıldığını” duyurmuştu.

Ancak aradan geçen süreye rağmen söz konusu idari incelemenin hangi aşamada olduğu ya da tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin kamuoyuna yeni bir bilgilendirme yapılmadı.

Öte yandan Levent Arkan’ın geçmişte Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir tesiste görev yapan engelli bir personele yönelik kullandığı ifade ve sergilediği tutum nedeniyle kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından idari yönden herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda da resmi bir açıklama paylaşılmadı.

Bununla beraber  belediye kulislerinden gelen bilgilerde, Levent Arkan’ın yönetim kurulu başkanlığı görevinden tedbiren uzaklaştırılmış olmasına rağmen kurumun işleyişinde fiilen etkisini sürdürdüğü yönünde iddialar dile getiriliyor. Bu iddialar ise resmi makamlar tarafından doğrulanmış değil.

Bu gelişmeler, MUBRAŞ’a ilişkin yürütülen idari sürecin kapsamı ve belediye iştiraklerinde hesap verebilirlik ile şeffaflık ilkelerinin nasıl işletileceği yönündeki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Ayrıca kamuoyunda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde engelli bireylere yönelik sosyal politikalar ve erişilebilirlik konusundaki hassasiyetinin, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaşanan bu süreçte nasıl karşılık bulacağı da merak edilen başlıklar arasında yer alıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.