Bodrum Gündem

Dibeklihan’da Beş Sergi Açılışı Aynı Anda…

 Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü 2019 Cenap Tezer Sanat Sezonunda üç kapalı sanat galerisi, iki açık hava sergi alanlarıyla beş sergi açılışını aynı anda gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Dibeklihan Kültür Sanat Köyünde aynı anda gerçekleşen 5 sergi açılışına eski dönem bakanlarından İmren Aykut, Sümer Oral, İyi Parti Mahalli İdareler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, tiyatro sanatçıları ve çok sayıda sanatsever katılırken, 8 Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Baş Basın Danışmanı gazeteci Can Pulak açılış seramonisinin simgesi olan çanı 5 defa çaldı.

Açılışı gerçekleşe sergilerden Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde, Feride Dayanç Ebru Atölyesi’ndeki 21 Sanatçıyla ebru sanatının sınırlarını zorlayan eserler yer alıyor.

Orhan Kemal Meydanı’nda “Umuda Göç” temalı karikatürleriyle Murat Kürüz, farklı öyküleri farklı resim tarzlarıyla ele alarak hayata dair birçok konuyu bizlerle paylaşıyor.

Nedim Günsur Sokak’ta ise genç yetenek bir Sanatçı Zümrüt Elif Yavuz illüstrasyonlarıyla; renkli, içimizden ama farklı tiplemelerdeki karakterleriyle masalsı bir etkiyle yaptığı çizimleri sergiliyor.

Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde “Tuba Ağacı – Hafıza” temasıyla Tuba Önder Demircioğlu’nun kilin sınırlarını zorlayarak kullandığı ve farklı tekniklerle ortaya çıkan, mükemmeli yakaladığı seramik, porselen heykelleri bulunuyor. Sanatçının eserleri; duyguları irdeleyen, hafızaları tazeleyen, yaşanmışlıkları, bağları ve biriktirdiklerimizi barındıran farklı koleksiyon eserleriyle insana dair birçok şeyi ifade ediyor.

İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde ise “Demirci Çırağı’ndan Cenap Tezer’e Selam” başlığıyla Sedat Örsel’in metal heykelleri yer alıyor. Sedat Örsel’in gündeme, hayata ve insana dair yaptığı heykellerinin arasında Dibeklihan’ın kurucularından Cenap Tezer’in de bir heykeli bulunuyor.

Orhan Kemal Meydanı’nda açılışları gerçekleşen sergilerden Feride Dayanç Ebru Atölyesi, Murat Kürüz, Zümrüt Elif Yavuz ve Tuba Önder Demircioğlu’nun sergileri 18 Temmuz 2019 tarihine kadar, Sedat Örsel’in Sergisi ise 08 Ağustos 2019 tarihine kadar izlenebilir.

Sergilerin izlenebileceği saatler ise 10:00 – 13:00 ile 17:00 – 23:00 saatleri arasıdır. 13:00 ile 17:00 saatleri arasında galeriler geziye kapalıdır. Pazartesi günleri Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü kapalı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.