Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    İşte şimdi “Tiyatro’ya döndü” – Tandoğan Uysal Stockholm Yazıları…

    Ahmet Aras, kendi kalesine mi gol attı? Yoksa topu yargıya bırakarak tepkilerden kurtulmayı mı tercih etti?

    Bodrum Belediyesi’nin olaylı Belediye Meclis toplantısından hemen sonra Cengiz Holding’e Cennet Koyu’ndaki inşaat için verdiği ruhsatı iptal etmesi Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in “Tiyatro oynuyorlar” yakıştırmasını akla getirdi.

    Bu kadar hızlı şekilde ruhsatın iptal edilmesi için Türkiye’de hukukun bu kadar hızlı işlemeyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

    O zaman yargı kararı her şeyin üzerinde ise Bodrum Belediyesi, neden alelacele inşaat ruhsatı verdi? Sorusu akla geliyor.

    Çok soru akla geliyor!

    Ne oldu da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, verdiği ruhsatı 2 gün içinde iptal etmek zorunda kaldı.

    Böyle önemli bir ruhsatı verirken, büyük yankı uyandıracağı ve bu işin büyük tepki alacağı belli iken, Bodrum Belediyesi nasıl böyle ruhsatı aceleciliğe getirir? Ahmet Aras’ın zor durumda kalacağı düşünülmez mi?

    Ahmet Aras’ın dediği gibi Belediye ruhsatı verirken verilen yargı kararlarına bakar ona göre verir. O zaman 2 günde hangi yargı kararı değişti de ruhsat iptal edildi, sorusunu akla getirir. Madem yargı kararı ruhsat verilmez yönündeydi de ruhsat verildi?

    Belki de Ahmet Aras, hukuki şikayetlerin araştırılacağı aşamasında, geçici olarak ruhsatı iptal etmişte olabilir. Sonuçta tekrar yargı sürecinde gelecek sonuca gerek ruhsatın akibeti belli olacak.

    O zaman niye bu kadar tantana oldu?

    Sonuçta Ahmet Aras, tepki aldı ve geri adım attı olarak algılanacak ve kalesine gol atmış sayılacak.

    Neden verdi neden iptal etti!

    İşin eğer hukuki ve yargı boyutu var ise verilen inşaat ruhsatının, jet hızıyla geri alınması da hakikaten tiyatro oyununa benzedi.

    Çünkü bu ruhsatın verilmesi o kadar kolay olmamalıydı. Alınması da çok hızlı oldu. İşte bir dizi gariplikler yumağı.

    Ruhsatlar verilirken, hiç araştırılmaz mı?

    Ruhsatlar öylesine verilmeyeceğini herkes bilir. Hele, hele konu Cennet Koyu ve Cengiz Holding ise daha da araştırılmaz mı?

    Bir ver bir al

    Büyük ihtimalle Cengiz Holding, kazanılmış bir hak iddası İle ruhsatın alınışına itiraz edecek. İş yargıya gidecek.

    Benim daha önce de işaret ettiğim gibi hukuk aşamasında Cengiz Holding maça 1-0 önde başlayacak. Yok Cumhurbaşkanlık kararnamesi, yok Yargıtay v.s diyerek Cengiz Holding yine ruhsatı alır mı alır.

    Gönül isterki, Bodrum, Bodrum halkı kazansın. Ancak hep vurguladığım gibi Türkiye olağanüstü şartlarda yönetiliyor. Konu Cengiz Holding ise yargı, hukuk ve adalet başka türlü işletiyor. Çünkü emir büyük yerden geliyor.

    İktidar değişirse Cennet Koyu kurtulur

    Seçimlere kadar bu ruhsat mevzuatı uzarsa Cengiz Holding’in işi zora girer. Eğer yapılacak seçimlerde 6’lı masa iktidar olursa, yargı da normalleşir ve Türkiye’de gerçek adalet tecelli eder. Sonuçta Bodrum Cennet Koyu yine bakir kalır. Bodrum ve Bodrum halkı kazanır. Bunu zaman gösterecek.

    Sevgi ile kalın!

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.