Bodrum Gündem

Bİ TARAF OLAN BERTARAF OLUR…

Başbakan Erdoğanın Bitaraf olan bertaraf olur diyerek oyunun rengini açıklamaya çağırdığı TÜSİADın Başkanı Ümit Boyner, Oy telkin etmek TÜSİADın geleneğinde yok, tüm üyeler istedikleri yönde oy kullanmakta serbest dedi.

levonorgestrel online

Celal Gürsoy/Bodrum Gündem

30 Ağustos akşamı NTV ekranlarının misafiri olan TÜSİAD başkanı Ümit Boyner hiçbir vesayet altında karar vermeyeceklerini söyledi.

Boyner, oy rengini söylememelerinin bitaraf oldukları anlamına gelmediğini vurgulayarak, anayasa değişikliğiyle ilgili TÜSİAD’ın hiç görüş bildirmediği gibi bir havanın yaratıldığını, ancak bunun aksine paketteki maddelerle ilgili tek tek görüş açıkladıklarını söyledi ve “TÜSİAD bitaraf olarak değerlendirilemez” dedi.

Boyner, 2 maddede sakınca gördüklerini, bunların ikisinin de yargıyla ilgili olduğunu, bu fikirlerini de paket ilk açıklandığından bu yana dile getirdiklerini anlattı. Parçalı oylama konusunda CHP ile fikirlerinin örtüştüğünü belirten Boyner, “Ama deselerdi ki ‘tamam, bu 2 maddeyi ayrı oylayalım’ ve sorsalardı ‘ne oy vereceksiniz’, biz o zaman da evet ya da hayır demeyecektik. Seçmenleri tek tek ikna etmek siyasi partilerin işidir, STK’ların değil.”

Buna karşılık Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fox televizyonunun haber bülteninde soruları yanıtlarken şöyle konutu:

“Doğru ve yanlışın bulunduğu bir yerde ′ben tarafsızım′ demenin boykot etmekten başka bir anlamı olmaz. TÜSİAD gibi bu konularda görüş ifade eden, kitaplar yazan, broşürler yayımlayan, zaman zaman panellerde, yurt içinde ve yurtdışında ′biz şunu istiyoruz′ diye haykıran, açıkça düşüncesini ifade eden 2000 ve 2001 yıllarında ′Anayasa değişikliği yapılsın′ diye boy boy gazetelere ilan veren bir kuruluşun şimdi susması Sayın Başbakan′ı çileden çıkartmış. Diyor ki ′Fikrini açıkla′. Şimdi, ′Fikrini açıkla′ demek ′Ben seni yok edeceğim′ demek değildir. TÜSİAD′ı kimse yok edemez.

“Haliçte Yaşayan Simonlar”

NTV’de Yazı işleri Özel programındaki söyleşide Ümit Boyner Hanefi Avcı’nın son kitabı olan “Haliçte Yaşayan Simonlar” hakkındaki soruya da şöyle cevap verdi: “Okuduğum birtakım şeyler tüyler ürpertici, özellikle kişisel hak ve özgürlükler konusunda bu tip yapılanmalar varsa hükümetler bunun üzerinde mutlaka durmalı” değerlendirmesini yaptı. Boyner, Başbakan’ın bertaraf ifadesini tehdit olarak algılayıp
algılamadığı ya da iş hayatında zorluk yaşamaktan çekinip çekinmediği konusunda şunları söyledi: “Bunun dile getirilmesi bile çok üzücü, kişi ve kurumların özgürce konuşabilmeleri gerek, şirkete ceza gelirmi, önceki başkana neler oldu, bu şekilde gelen sorular, şaka yollu imalar bile çok düşündürücü. Bertaraf ifadesini ben tehdit olarak algılamadım, o çok ileri gitmek olur ama bu tip ifadeler ümit kırıcı. Hiçbir STK hükümetle diyaloğu kopsun istemez, ama bu hükümetlerin de işine gelmez.”

buy Viagra online generic Colchicine  

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.