Bodrum Gündem

BODER: ÖNCE EĞİTİM..

BODER Muğla Üniversitesi &8211; Bodrum Yarımadası İşbirliği Çalıştayında turizm sektörünün en önemli sorununa değinerek, Otelcilik sektöründeki eğitim eksikliğine dikkat çekti.

BODER: ÖNCE EĞİTİM..
05.01.2011
0
A+
A-


 

 

 

BODER: ÖNCE EĞİTİM…

BODER “Muğla Üniversitesi – Bodrum  Yarımadası İşbirliği Çalıştayı”nda turizm sektörünün en önemli sorununa değinerek, Otelcilik sektöründeki eğitim eksikliğine dikkat çekti.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


BODER sunumunda, “Bu eğitimler yöneticiler, orta kademe yöneticiler ve çalışanlar olarak sürekli hale getirilmelidir.” diyerek, bölgeye üniversite temsilciliğinin kurulması gereğini vurguladı. Avrupa Birliği ve diğer birçok kaynaktan hibe programları bulunmasına rağmen bu kaynaklardan yararlanılamadığını belirtti.


 


MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BODRUM YARIMADASININ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA ÇALIŞTAYI


BODER SUNUMU


Muğla Üniversitesi ve BODER özellikle son yıllarda eğitim alanında işbirliği yapma yönünde bir adım atmış olmasına rağmen bu ilişki istenen düzeye tam olarak ulaşamamıştır. Özellikle de Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Bünyesinde bulunduran Muğla Üniversitesinden hem konaklama sektörü hem de üniversite elinde bulundurduğu bu kaynaktan tam olarak yararlanamamaktadır.


Yeni işbirliği olanaklarının araştırılması ve uygulamaya konulması   cheap Prozac


         Muğla Üniversitesinin kendini sektöre yaptığı ya da yapacağı çalışmaları anlatması ve bilgilendirmesi gerekmektedir.


      – Özellikle gelişmekte olan Turizm sektörünün tüm alanlarında yarımadamızın ciddi eğitim ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu eğitimler yöneticiler, orta kademe yöneticiler ve çalışanlar olarak sürekli hale getirilmelidir. Ayrıca bu eğitimin içine turizmle ilgisi bulunan tüm kişiler dahil edilmeli ve sürdürülmelidir. order Topamax on line


      – Sektörümüzün Bodrum bölgesinde ciddi anlamda bir veri eksiği bulunmaktadır bu nedenledir ki, Muğla Üniversitesinin bu konu ile ilgili olarak bir çalışma başlatması ve bu çalışmaya reel sektörü dahil etmesi gerekmektedir.


Muğla Üniversitesi bünyesinde bulundurduğu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’nu reel sektör işbirliğinde tam olarak devreye sokmalı ve sektörün gelişmesi amacı ile hizmet eder hale getirmelidir. Bu amaç doğrultusunda üniversitenin ya da yüksekokulun bir temsilciliğinin bölgemizde bulunmasının yararlı olacağını düşünmekteyiz. Bu temsilcilik Üniversite ile reel sektör bilgi akışının ve yürütülecek projelerin daha düzenli olmasını sağlayacaktır.   


      Konaklama sektörü temsilcisi olarak bizler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek okulundan mezun olan öğrencilerin birçoğunun mezuniyet sonrasında maalesef sektör değişiminde bulunduğu gözlemlerindeyiz. Bu nedenledir ki biz sektör temsilcisi olan sivil toplum kuruluşu bunca zaman ve emek harcanan gençlerin sektöre faydalı olabilmesi için gerekli çabalara katılmak isteriz.  Cialis super active no prescription


          Avrupa Birliği ve diğer birçok kaynaktan hibe programları bulunmasına rağmen bu kaynaklardan yararlanılamamaktadır. Bizlere bu konularda destek verecek kurumlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu konuda en yetkin kişilerin de üniversite bünyesinde bulunan değerli öğretim görevlilerinin olacağına kuşku bulunmamaktadır.


          En kısa zamanda Üniversite ve Bodrum Yarımadası kuruluşları bir ortak çalışma yaparak, bölgenin turizm kaynaklarının saptanması ve saptanan kaynakların etkin olarak kullanılabilmesi için bir strateji çalışması ortaya koymalıdır.


Bizler Bodrum Otelciler Derneği olarak sizlerin bu çalışmalarında sizlere yardımcı olabilmek adına, sahip olduğumuz konaklama ve yeme içme olanakları ile sizlere daha önce de vermiş olduğumuz desteği artırarak devam etmek arzusundayız.  Bu nedenledir ki, konusu eğitim olan her çabada bizler sizlere yardımcı olmak amacı ile elimizden gelen her konuda yardımcı olmayı kendimize görev sayarız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.