Bodrum Gündem

Bodrum Gezi Direnişi Davasının İlk Duruşması Başladı…

Bodrum Gezi Direnişi Davasının İlk Duruşması Başladı…
17.04.2014
0
A+
A-

Bodrum’da  geçen yıl Haziran ayında İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşlerine katıldığı iddia edilen ve haklarında 3 yıla kadar hapis Buy Prozac istemiyle dava açılan 55 sanığın Bodrum Adliyesi 2. Asliye Mahkemesinde davaları görülmeye başlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber buy Cytotec cheap Retin-A without prescription

Sabah saatlerinden itibaren Bodrum Adliyesine gelen sanıklar arasında Bodrum Belediye yeni dönem Meclis Üyesi Niyazi Atare, CHP eski dönem Gençlik Kolları başkanı Tufan Erkan Yakar, TKP Bodrum Örgütünden avukat Emre Atmaca, CHP eski dönem ilçe yönetim kurulu üyelerinden Nesrin Özalın ve avukat Ziya Levent Doğuç da bulunuyor. 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 55 sanığın Bodrum Adliyesi  2. Asliye Mahkemesindeki davalarında sabah kimlik ve adres tespitinin ardından iddianame okundu. 55 sanıktan yaklaşık 40 sanığın hazır bulunduğu ilk duruşmaya Muğla Barosundan yirmiye yakın avukat destek verirken Cumhuriyet Halk Partisi eski dönem Gençlik Kolları Başkanı avukat Emre Doğan’da sanıkları savunan avukatlar arasında yer aldı. Haziran ayında İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşleri ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili davada sanıklara savcılık makamınca üç madde üzerinden hapis istendi.  Polise mukavemet, kamu malına zarar verme, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet. “Gençlere Destek Vermek İçin Buradayız”… CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve Bodrum belediyesi meclis üyelerinden  ve Muğla Belediyesi Encümen üyesi Önder Batmaz, meclis üyesi Cafer Doğan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’de sabah saatlerinde Bodrum Gezi Parkı Eylemi nedeni ile sanıklara destek vermek amacı ile adliyeye geldiler. CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk “Türkiye’de Gezi süreci ile başlayan, gençliğin biz de varız hareketi ne yazık ki AKP iktidarınca demokratik kitle örgütlerinin hak aramalarını şiddetle, yıldırma politikası ile yeri geldiğinde gizli tanıklarla hukuku da by pas ederek toplumu dizayn etme çabasıdır. Hükümete bağlı polis, hukuk ve idare sistemi oluşturma çabasıdır. Herkes özgürce düşüncesini söylemeli, yeri geldiğinde insanlara zarar vermeden eylem yapabilmeli. Bodrum’da seslerini duyurmak isteyen gençleri kamera kayıtları esas alınarak bugün burada yargılanmaktadırlar. Umarım gençlerin özgürlük arayışlarına vesile olan gençleri ikinci bir Ergenekon, Balyoz davaları yaratılıp savunmalarının içine farklı  CD’ler ve gizli tanıklarla gençlerimizi yılgın hale getirmezler.  Bugün buraya CHP’nin seçilmişleri ile gençlerimizin yanındayız, sizinle birlikteyiz demek için geldik.  Evrensel İnsan hakları beyannamesindeki hak ve özgürlüklerin yaşatılmasını diliyorum.  Yaptığınız her türlü yürüyüş, miting ve sözlü söyleşinin, kişi hak ve özgürlüklerine dokunmadığı sürece yanınızdayız” dedi. 55 sanığın yargılandığı Bodrum Adliyesi 2. Asliye Mahkemesinde devam eden  davaya öğlen ara verildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Selam Fatih…Biz Ödp liler de davadaydı…

  2. Ahmet SEVİNDİ dedi ki:

    sayın Çiçek arkadaş bu davada yargılananlar sadece CHP’li arkadaşlar değildi, ÖDP’li lerde vardı.Aynı zamanda oraya davayı izlemeye gelenler aasında ÖDP’li yöneticilerde vardı.

    ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA PARTİSİ üyesi
    Ahmet SEVİNDİ