Bodrum Gündem

“KARAOVA BÖLGESİ BODRUM’UN GELECEĞİDİR”

12.06.2015
0
A+
A-

KENTİN GÜNDEMİNDE TOPRAK BAYRAMI VE 1.BODRUM KARAOVA KÖYLER PANAYIRI KONUŞULDU… buy Aciclovir

Toprak Bayramı ve 1.Bodrum Karaova Köyler Panayırı düzenlenmesinde büyük emek harcayan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ile Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Karaova-Der Başkanı Ali Öztürk Kent Tv ekranlarında ilgiyle izlenen Kentin Gündemine konuk oldular.

14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Toprak Bayramı ve 1.Bodrum Karaova Köyler Panayırı sabah 09:00 itibarı ile başlayacak ve saat10:00’da Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile BOTDO Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri ve Bodrumlu yurttaşların da katıldığı bir açılış töreni olacağını kaydeden Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu panayırın saat 19:00’a kadar süreceğini söyledi. Başkan Hamdi Topçuoğlu akşamda yerel sanatçılar ile birlikte Nadide Sultan konseri olacağının bilgisini verdi.

kentin-gündemi-köyler-panayırı (4)KANUNU VAR, AMA 1945’DEN BU YANA KUTLANMAMIŞ…

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu Toprak Bayramı ve 1.Bodrum Karaova Köyler Panayırı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “11 Haziran’da başlayan hafta Toprak Haftası. 1945 yılında kabul edilen 3 maddelik bir yasa var. Bu yasaya göre demiş ki devlet, o genç cumhuriyet, 11 Haziran’ı izleyen hafta Toprak Haftası olarak kutlanır. 11 Haziran’ı izleyen ilk Pazar günü ise Toprak Bayramı olarak kutlanacaktır demiş. Demiş ama sonrası gelmemiş.”

“Artık dünyada zenginliğin kaynağı beton değil topraktır” diyerek yola çıktıklarını ifade eden Topçuoğlu’nun ardından söz alan Bodrum Belediye Meclis Üyesi ve Karaova-Der Başkanı Ali Öztürk, Karaova’da doğup, büyüdüğünü, eğitiminin bir bölümünü burada tamamladığını ve bu panayır organizasyonunu nedeni ile çok heyecanlı olduğunu söyledi. Öztürk Toprak Bayramı ve 1.Bodrum Karaova Köyler Panayırı ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı; “Bu çerçevede benim iki tane vefa borcum doğduğunu düşünüyorum. Bir tanesi doğduğum, büyüdüğüm, bağrından çıktığım dediğim bölgem, bir tanesi de ben bu günlere getiren mesleki ve ekonomik anlamda var eden Bodrum. İlk meclis üyeliği başvurumu yaparken de bunu kamuoyuna açıklamıştım. Bu borcu ödemek lazım. Zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu bölgede siyasetin dışında, sivil toplum olarak siyasetin üzerinde bir şeyler yapmak gerektiğini düşünüyorum.”

Topcuoğlu ve Öztürk bu bölge ile ilgili hayallerinin olduğu ifade edilirken teknik çalışmalarda yapılması gerektiğine dikkat çekilirken, Büyükşehir yasası ile köylerin mahalle statüsüne dönüştüğü ve bu durumun beş yıl sonra sorunların bölge insanlarını çok daha fazla etkileyeceğini vurguladılar.

Toprak Bayramı ve 1.Bodrum Karaova Köyler Panayırının öncelikli amacının üretimi teşvik etmek ve bölge insanlarının kazanç sağlayabileceği bir organizasyon ile farkındalık yaratmak olduğu ifade edildi. Bölgenin korunması anlamında da turizm ile tarımın entegre edilmesinin çok önemli olduğu kaydedilirken, bölgenin envanterinin de süreç içinde çıkarılarak, köylerin ürettikleri ürünler konusunda branşlaşmaları sağlanmayı hedefleniyor.

kentin-gündemi-köyler-panayırı (5)TOPRAK BAYRAMI 1. KARAOVA KÖYLER PANAYIRI BASIN TOPLANTISI YAPILDI…

Bodrum Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yanı sıra Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu; Meclis Üyesi ve Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Öztürk, Meclis Üyesi ve Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Kocadon şunları söyledi; “14 Haziran’da, Karaova Köyler Panayırını başlatıyoruz. Biliyorsunuz, 1945 yılında bir kanunla Haziran’ın ilk pazar günü Toprak Bayramı ilan edilmiş. İlk defa Bodrum’da, Karaova Bölgesinde, Bodrum Belediyesi ve sivil toplum örgütleriyle beraber bu kutlamayı yapacağız. Burada amaç özellikle Bodrum’un turizmi besleyen tarım sektörünü canlandırmak, ekonomiye büyük katkı sağlayarak turizmle tarımı buluşturmak. Bunun da en güzel yerinin şu anda Karaova bölgemiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Karaova bölgesine artık farklı bir boyut kazandırma düşüncesindeyiz. Belki de Bodrum’un Toskana’sı olacak bir yerdir Karaova bölgesi. Özellikle üretici arkadaşlarımıza bir teşvik amacıyla ve öğrendiklerini teşhir edebilmeleri için bu panayırımızı, bu pazar başlatıyoruz. Tabiki bu panayır yapılırken büyük emeği geçen özellikle Kent Konseyimize ve diğer sivil toplum örgütlerimize, Şoförler Odasına, Ziraat Odasına ve Bodrum Belediyesinin Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcılarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Karaova Bölgesi Bodrum’un geleceğidir ve ilk kez yapılacak olan Karaova panayırı, o bölgeye yeni bir boyut kazandıracaktır. Bodrum’un yerel özelliklerinin hala devam ettiği bu bölge, Bodrum’un geleceği için çok önemli bir noktadır. Orada yaşayan insanlar örf ve adetlerini sürdüren bir yaşam tarzını benimsiyor. Bu nedenle de Bodrum’un örf ve adetlerini, geleneklerini göstermek için böyle bir panayır hazırlamayı uygun gördük. ”

kentin-gündemi-köyler-panayırı (3) generic Premarin “BU PANAYIR ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ” cheap valacyclovir

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Karaova bölgesinin Bodrum için önemli bir değer olduğuna vurgu yaparak, “ Bu panayır bizim için çok önemli bir başlangıç. Bodrum, ekonomik güce tarımla da ulaşabilir. Karaova bölgesi, tarıma elverişli bir bölge olarak turizme lojistik destekte bulunacak bir bölgedir.” dedi.

Karaova’da tarımsal turizm anlayışının anlatılarak bölge insanlarının ev pansiyonculuğuna yönlendirilebileceğini söyleyen Hamdi Topçuoğlu 14 Haziran Pazar günü bu hayallerin gerçekleşebilmesi için bir başlangıç olduğuna dikkat çekerek, Bodrumluları, iş insanlarını ve turizmcileri Toprak Bayramı ve 1.Bodrum Karaova Köyler Panayırına davet etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.