Bodrum Gündem

BODRUM BU KRİZİ YENER. YETERKİ İNANALIM.

05.07.2009
0
A+
A-

Bodrumda turizm için proje üretilemiyor.

Furosemide online Bodrum’da turizm için proje üretilemiyor. Üretilen projelerde pratiğe geçirilemiyor. Yerel yönetim, Ticaret Odası, turizm dernekleri, işadamları dernekleri bir şeyler söylüyorlar, yapmaya gayret ediyorlar ama bir türlü düzelme olmuyor.


 


Ekonomik krizi en az zararla atlatabilmek için, hepimizin bira araya gelip güçlerimizi birleştirmemiz, somut ve kısa vadeli projeler üretmemiz, bu projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor.


  Premarin 0.625mg


Bu sorun ne sadece devletimizin ne yerel yönetimlerin nede turizmcilerin tek başlarına çözebilecekleri bir sorun değil. Öncelik işimiz, Bodrum çarşısının bir CAZİBE MERKEZİ haline getirmektir. Bu nedenle, önce çarşımızı hareketlendirmek için güçlerimizi birleştirme zamanı gelmiştir. Çarşıyı hareketlendirdiğimizde, tüm işletmeler bundan nasibini alacaktır.


 


1-Önce çarşı esnafı olarak kendimizden başlayalım. İşgaliye şartlarına uygun olarak bana ne başkası yapsın..“ demeden, dükkanlarımızın Bodrum kültürüne uygun, standart bir görünümde olmasını sağlayalım. Kaliteli ürünler ve hizmet satalım. Konuklarımız buradan ayrıldığında, Bodrum esnafının güleryüzünü ve dürüstlüğünü hatırlasın ve herkese anlatsın.


 


2-Bodrum Ticaret Odası önderliğinde, çarşıda örnek bir bölüm oluşturulsun.3-5 dükkan seçilerek, Bodrum kültürüne uygun standartda cephe giydirme yapılsın. Sonrasında diğer dükkanlar bu görünüme uygun çalışmaları yapacaktır.


Bodrum Mimarlar odası bu konuda proje üretebilecek niteliktedir. Bu işi gönüllü olarak yapacak birçok Bodrum Gönüllüsü mimar vardır.


buy Mesalamine

 


3-Belediye ruhsat işlemlerinde belli satandarlar (vardır mutlaka) uygulasın. 12 ay açık kalma şartına karşılık bazı kolaylıklar sağlasın. Sadece sezonluk gelenlerle, kışın açık tutanlar arasında fark olsun. Böylelikle kışın da çarşının hareketli olmasını özendirsin.


Özellikle BODTO nun hazırladığı işyeri envanteri izinde yeni işletmeler planlı olarak ruhsatlandırılsın. Böylelikle işletmelerin kazancı daha verimli olacağından projelere katılımlar daha candan olacaktır.


 


4-Turizm acentaları, Bodrum otellerine uygun olabilecek küçük grup toplantılarını kış için satmaya çalışsın. Kongre ve toplantı turizmi illaki 1000-2000 kişilik olmak zorunda değil.20-30 kişilik şirketlerde yıllık toplantı yada bayi toplantıları yapıyorlar. Bu şirketlerin toplantılarını Bodrum’da yapmaları için pazarlama çalışmaları yapmalıdır.


 


5-Oteller mutlaka toplantı salonları yapmalıdır. Kış aylarında konuklarımızın rahat ve konforlu olmalarını sağlayabilecek yatırımlar yapmalıdır. Hazırlıklarını yapmak için beklemek yerine, “biz hazırız“ diyebilmeliler.


 


6-Kışın açık oteller olduğunda, çevresindeki market, hediyelik dükkanları, kafeler de açık kalacaktır.


 


7-Yaz sezonunda yapılan festival, konser gibi etkinlikler kış aylarına yayılmalı. (Bu konuda duyarlı olan işletmeler Bodrum’da var.) Bu işletmelere hepimiz destek ve katkıda bulunmalıyız.


 


8-Bodrum tanıtımı için, İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerdeki her sektördeki fuarlarda stand oluşturulmalı. İllaki turizm fuarı olmak zorunda değil. Bu fuarlarda görev alacak gönüllü  arkadaşlar mutlaka vardır ama profösyonel bir ekip de oluşturulmalıdır. Bu maliyet için tüm Bodrum esnafı katılım sağlayacaktır.


 


9-Kalifiye eleman yetiştirmek gerekiyor. Bu konuda Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi ve işletmeler ortak eğitim olanakları hazırlamalı. Birlikte yapıldığında bu sorun çözülecektir.


 


Önerilerimize devam edeceğiz. Ama söylemekle yazmakla kalmayacağız. Her birimiz üzerine düşen görevi yapacağız elimizi taşın altına sokacağız.


İnanıyorum, çalıştığımızda ve birlikte olduğumuzda Bodrum krizi en az hasarla atlatacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.