Bodrum Gündem

CUMHURBAŞKANLIĞI KREDİ KARTI YASASINI ONAYLADI…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kart borçlarını yapılandıran düzenlemeyi onayladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KREDİ KARTI YASASINI ONAYLADI…
06.07.2009
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kredi kartı borçlarını yapılandıran 5915 sayılı ′Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun′u onayladı. get Paxil

Buna göre, 31 Mayıs 2009 itibariyle ödeme ihtarı çekilmiş, icra takibi başlatılmış ya da banka tarafından takip olunan kredilere, yeni bir ödeme planına bağlama imkanı getiriliyor.

Borçlular, yasanın yayımlanmasından itibaren 60 gün içinde bankalara, banka avukatlarına ya da varlık yönetim şirketlerine veya temsilcilerine başvurarak bu imkandan yararlanabilecek. Kredi kartı borcunun temerrüde düştüğü tarihteki ana para ve faiz tutarına 31 Mayıs 2009 tarihine kadar geçen sürede ′makul bir faiz′ uygulanarak, ödemeye esas borç tutarı hesaplanacak. Uygulanacak artış oranı, Merkez Bankası tarafından bankaların 3 aya kadar vadeli mevduata uygulanan faiz oranının ağırlık ortalaması esas alınarak belirlenecek.

Esas borcun, müracaat tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmesi durumunda herhangi bir ilave faiz hesaplaması yapılmayacak. Kredi kartı hamili taksitle ödemeyi tercih ederse, esas borcun tutarı 6 taksit için 1.04, 12 ay taksit için 1.08, 24 ay taksit için 1.18, 36 ay taksit için 1.26 katsayısı ile çarpılacak. Böylece toplam borç hesaplanacak. Bu rakam eşit olarak bölünerek aylık taksitler halinde ödenecek. Ödeme planının imzalanması halinde borç, icra takibine konu olmuş ise takip dava masraf ve harçlarının tamamı, kanuni vekalet ücretinin ise belli bir oranı borçlu tarafından ödenecek. Temerrüde düşmüş kredi kartı borçlarının adet olarak aşağı yukarı yarısı 1000 lira ve altındaki borçlardan oluşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi′nden yapılan açıklamaya göre Gül, 5 kanunu, Anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Gül′ün onayladığı diğer kanunlar şöyle:

-5911 sayılı ′′Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun′′,

-5912 sayılı ′′Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun′′,
Purchase Retin-A
-5913 sayılı ′′Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun′′,
purchase Accutane
-5914 sayılı ′′Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında Ankara/Oran Diplomatik Sitede Arsa Tahsisine İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun′′

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.