Bodrum Gündem

KRİZ VAR, ÇARE VAR : MİLAS ZEYTİNYAĞI AVRUPA YOLUNDA…

Milaslı zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşenin butik zeytinyağı sıkma tesisinde
ürettiği Menteşe-SOM butik zeytinyağı, Avrupada gümüş madalya kazandı.

KRİZ VAR, ÇARE VAR : MİLAS ZEYTİNYAĞI AVRUPA YOLUNDA…
06.07.2009
0
A+
A-

Zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe, Madame evi olarak bilinen Murat Salih Menteşe köşkünde bir basın toplantısı düzenleyerek Milas zeytinyağının kalitesini ve ismini Avrupa′da duyurmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. erectile dysfunction Strattera online purchase Strattera


Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Menteşe; “Ülke zeytinciliği için önemli bir haber vermek istiyorum. Milas′ta yaygın bir tür olan memecik zeytini Avrupa′da gümüş madalya kazandı. Zeytin tesislerimizden elde ettiğimiz zeytinlerin bir kısmını sahip olduğum butik zeytin sıkma tesisinde sıkıyorum. Soğuk sıkım ekolojik üretim tekniğinde elde edilen bu zeytinyağı önceki yıllarda iki kez İtalya′da yayınlanan uluslararası zeytinyağı kataloguna girmiş idi. Böylesine önemli olan kalitesini belgeleyerek gümüş madalya kalite ödülünü aldı” dedi.


Belçika merkezli Monde Selection değerlendirme kuruluşunun 48 yıldır çeşitli ürün gruplarında kendisine başvuran ürünleri kalite değerlendirmesine tabi tuttuğunu belirten Menteşe, çeşitli parametrelere göre değerlendirilen ürünlerden değerlendirmeyi geçenlere büyük altın, altın, gümüş ve bronz madalyayla ödüllendirildiğini ve kendisinin ürettiği Menteşe SOM butik zeytinyağının bu yıl gümüş madalya aldığını ifade etti. Menteşe, “Bu madalyanın Milas zeytinyağı için çok önemli olduğu kanısındayım. Kazandığımız bu madalya ile uluslar arası kabul görmüş bir kalitede gerçek sızma zeytinyağı üretebildiği bir kez daha kanıtlanmış oldu. Yeter ki usulüne uygun zeytincilik tarımı, usulüne uygun zeytinyağı üretimi yapılsın. Elimizde dünyanın en lezzetli yağını veren memecik türü zeytinimiz var. Bu ürüne sahip çıkalım, bu ağaçlara gözümüz gibi bakarak ve kaliteli zeytinyağı üretimi yaparak Milas′ımızın ismini ve kalitesini dünyaya gösterelim” diye konuştu.


Menteşe, zeytinin yağa dönüştürülmesinde emeği geçen Kahyası Sertan Akar′a ve çalışanı Hüseyin Oruç′a teşekkür etti. 31 Mayıs-1 Haziran 2009 tarihinde İtalya′nın Venedik şehrinde yapılan uluslararası toplantıda Gümüş madalya ve belgesinin Ali Osman Menteşe′ye verildiği belirtildi.




KAYNAK: BODRUM OBJEKTİF
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.