Bodrum Gündem

MİLASLILAR : BODRUM SUYUMUZA DOKUNMA.

– MİLASLILAR BODRUMUN SUYUNUN MİLASTAN KARŞILANMASINI İSTEMİYORLAR

MİLASLILAR : BODRUM SUYUMUZA DOKUNMA.
20.07.2009
0
A+
A-

– Milas Ziraat Odası ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) işbirliğiyle Labranda Konferans Salonu’nda Milas’ın barajlarının ve yeraltı sularının Bodrum’un kullanma suyu olarak kullanılması konusuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, il genel meclisi üyeleri, Milas ve Bodrumda sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı. buy Cytotec cheap purchase Viagra order Premarin online
DSİ, Milas Geyik Barajı’ndan 5 milyon ton su ile Çamköy yeraltı su kaynaklarından 4.8 milyon ton suyu Bodrum’a tahsis etmiş ve bunun için de, Geyik Barajı’ndan Bodrum’a su taşıyacak boru hattının yapımına üç yıl önce başlamıştı. Bir ara aksaklık olmasının ardından şu anda boruların döşenmesi devam ediyor. 22 Temmuz tarihinde de, Geyik Barajı ve Çamköy’den gelecek suların arıtılarak Bodrum’a pompalanması amacıyla, Güvercinlik’te kurulacak bir arıtma tesisinin ihalesi yapılacak.
Açılışta konuşan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “7 yıllık bir birikim var içimde biraz da öfke diyelim biz buna. Yanlış bir iş yapılıyor. Biz bunu ne Devlet Su İşleri’ne ne bakanlığa ne de siyasilere anlatamıyoruz.” dedi.
Sonrasında da Ekinanbarı kaynak suyunun nasıl çıktığı ve nasıl bir su olduğu konusunda 4 dakikalık bir video izlendi. Videoda Atıcı, yıllık 125 milyon metreküplük debisi olan Ekinanbarı suyunun bütün susuz yörelere, Bodrum’a, Güllük’e, Güvercinlik’e arıtarak verilmesini istiyordu.
Çamköy’den ve Geyik Barajı’ndan suların Bodrum’a aktarılmasına karşı olduklarını kaydeden Atıcı: “DSİ yaklaşık 5 milyon metreküplük suyu bu havzadan alıp Mumculara götüreceğim, orada arıtıp Bodrum’a vereceğim diyor. Bodrum kamuoyu yanıltılıyor diyerek şunu söylemek istiyorum. Bence bu hazırı tüketmek günü kurtarmak, Bodrum’a su verdik havasına girmektir. Biz bu projenin karşısındayız, mutlaka bu proje gündemden çıkarılmalıdır. Ekinanbarı suyu Mumculardan arıtma tesisi aracılığıyla Bodrum’a temiz su vermek mümkündür. Bodrum suyumuza dokunma.” diye konuştu.
ÇAMKÖY’DEN SU TAHSİSİ YAPILMASIN
Çamköy Muhtarı Saffet Keskin de, “Köyümden bize göre çok yanlış bir su tahsisi yapılıyor.. 4.7 milyon metreküp Bodrum Belediyeler Birliği’ne su tahsisi yapıldı. Biz bunu resmi dilekçe ve 22 muhtar dilekçesiyle Aydın Devlet Su İşlerine şikayet ettik. 2001 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Bodrum’a su temini Devlet Su İşleri’ne verildi. Bu aşamada Savran ve Ekinanbarı suları değerlendirilsin dedik. Ama kabul edilmedi. Biz Ekinanbarı suyunun değerlendirilmesini istiyoruz. Çamköy sularından Milas’ın birçok köyü faydalanıyor. Bu su Bodrum’a aktarılırsa bu köyler susuz kalacak ve köylüler hiçbir ürün yetiştiremeyecek.” dedi.
Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Gülen’de Bodrum olarak suya ihtiyaçları olduğunu ancak hiç kimsenin suyunda gözleri olmadığını, kimseyi susuz bırakmak istemediklerini belirterek Ekinambarı suyunun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Toplantıda Milas’tan ve Bodrum’dan katılan sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarda söz alarak fikirlerini ortaya koydular.
Yüksek Makine Mühendisi Bediz Ergin, DSİ Arıtma Tesisi hakkında bilgi verirken, Mehmet Demirer, Ekinanbarı projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.