Bodrum Gündem

DEVE GÜREŞLERİ GELİRİ, ALT YAPIDA KULLANILACAK…

Bodrum Ortakentte düzenlenen 16.Ortakent-Yahşi Geleneksel Deve Güreşlerinden elde edilen, yaklaşık otuz beş bin TL gelirin alt yapı hizmetlerinde kullanılacağı kaydedildi.

DEVE GÜREŞLERİ GELİRİ, ALT YAPIDA KULLANILACAK…
04.01.2010
0
A+
A-

Bodrum Ortakent’te düzenlenen “16.Ortakent-Yahşi Geleneksel Deve Güreşleri”nden elde edilen, yaklaşık otuz beş bin TL gelirin alt yapı hizmetlerinde kullanılacağı belirtildi.


Ortakent- Yahşi Beldesi’nde 16.sı  yıl gerçekleştirilen Geleneksel Ortakent-Yahşi Deve Güreş Festivali  düzenlendi. Deve güreşlerine Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden 160 deve katıldı. Yahşi Spor Sahası’nda düzenlenen güreşlere ilgi yoğun oldu. Güreşlere kadınların da ilgisi olduğu gözlendi. Vatandaşlar, deve güreşi yapılan alanın etrafında piknik yaparak eğlendi. Deve güreşlerinde, çekişmelerin çetin oldu, güreş sonunda develeri ayırmaya çalışan görevliler oldukça zor anlar yaşadı. Güreşlerde hızını alamayan develer, tel örgüleri aşarak seyircilerin arasına daldı. İzleyenlerin bazıları ezilmekten son anda kurtulurken, bir görevlinin deve tarafından ısırıldı, ambulansta ilk tedavisi yapılan yaralı hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumunun ciddi olmadığı öğrenildi.


Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğine inandıklarını belirterek şunları söyledi; “Her yıl ocak ayının ilk Pazar gününde bu güreşleri gerçekleştiriyoruz. Deve güreşleri oldukça pahalı bir hobi haline geldi. Her şeye rağmen, bir festival halinde yaşabilmek bizi mutlu ediyor. Başa güreşen develerin en az 150 bin TL  civarında fiyatları var.” Başkan Şahbaz, güreşlerden elde edilen yaklaşık 35 bin TL gelirin, alt yapı hizmetleri için harcanacağını ve arıtma tesisi için kullanılacağını söyleyerek, develerin bu festivalde doğa ve çevre için güreştiğini ifade etti.


Güreşleri izlemeye gelen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Yılbaşındaki kalabalık buradaki deve güreşlerinde de devam ediyor. Turizm açısından yeni yıla özellikle yurt dışı turizmi açısından umutlu girdik. Örf ve adetlerimizi devam ettirmek açısında da burada gördüğümüz güzelliği de takdir etmek lazım. Bodrum ekonomisine ve Bodrum turizmine bir katkıdır. Bodrum Yarımadası’nda  3 yerde deve güreşimiz var. İleride belki  bunu  tek olarak Bodrum Yarımadası  adı altında düzenleyebiliriz. Bir arena haline gelebilir” dedi. 


Deve güreşlerine, her yaştan kadın, erkek, çocuk ilgi gösterdi. Yabancı turistler ve yeni yıl tatili için Bodrum’u tercih eden yerli turistler için her zaman rastlayamayacakları bir gün oldu. Güreşleri izlek için, MHP Muğla Milletvekili  Metin Ergun, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Emniyet Müdürü Niyazı Turgay, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ve yaklaşık 6-7 bin kişi katıldı.


Bodrum Kaymakamlığı Kupası’nda, final güreşi başa baş sonuçlandı. Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir,  Balıkesir’den “Fernaz” adlı devenin sahibi Nihat Altınkaya ve İzmir’den  “Cambazoğlu Kabus” adlı devenin sahibi, Yaşar Tokluoğlu’na kupalarını verdi. order Levitra online isotretinoin online

Order Viagra Gold

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.